Habertürk yazarı: ‘Bahçeli bir an evvel STOP tuşuna basmalı’

Habertürk yazarı: ‘Bahçeli bir an evvel STOP tuşuna basmalı’

Sevilay Yılman, sayıları 200 bin civarında olan mahkûmların affedilmesinin söz konusu olmadığını, Bahçeli’nin ısrarının, AKP’de rahatsızlık yarattığını belirtti. Bahçeli’nin de affın çıkmayacağından adı gibi emin olduğunu belirten Yılman, “O zaman bu ısrar niye? Cevap çok net. Siyaset yapılıyor” dedi.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği ve ısrarını sürdürdüğü af konusunun söz konusu olmadığını, AKP iktidarının da kesinlikle böyle bir niyetinin bulunmadığını belirterek, “Sayın Bahçeli’nin bu konuyu sık sık dile getirmesinden dolayı da bir rahatsızlık var diyebilirim. Sayın Bahçeli’nin bu konuda bir an evvel “stop” tuşuna basması iyi olurdu. Bunu, hem Cumhur İttifakı’na zarar gelmemesi için; hem de insanlar af çıkacak diye umutlanırsa sonra vaadinin ortada kalmaması için yapmalı” dedi.

Yılman, ‘Sayın Bahçeli, lütfen!’ başlığıyla yayımlanan yazısında, Bahçeli’nin af talebine dair görüşlerini açıkça paylaştığını, bu nedenle ‘kader mahkumları’ denilen insanların yakınlarından oldukça tepki aldığını ifade etti. Yılman, “Hem de çok sert tepkiler. Normalde bu tepkilere öfkelenmem, kızmam gerekir ama kızamıyorum. Bilakis anlayış gösteriyorum; çünkü Allah kimsenin başına vermesin ama gerçekten çok zor bir durum onlar açısından” ifadelerini kullandı. Yılman, şunları kaydetti:

‘BÖYLE BİR ŞEY OLMAYACAK’

“Ancak şunu söyleyeyim: Sayın Bahçeli’nin af talebini şiddetle reddettiğim için öfkelenen mahkûm yakınlarının şahsıma kızgınlıkları boşu boşuna! Çünkü 24 saat boyunca bu talep dile getirilse de böyle bir şey olmayacak. Ne bayramdan önce, ne de bayramdan sonra... Ve bunun nedeni de ben veya benim gibi insanların karşı duruşu filan değil, Sayın Bahçeli’nin bu talebine iktidar tarafından hiçbir biçimde sıcak bakılmaması.

Sayıları 200 bin civarında olan bu mahkûmların affedilmesi söz konusu değil! AK Parti iktidarının asla böyle bir niyeti yok. Aksine Sayın Bahçeli’nin bu konuyu sık sık dile getirmesinden dolayı da bir rahatsızlık var diyebilirim.

‘BAHÇELİ DE ADI GİBİ EMİN…’

Ve işin ilginç tarafı, Sayın Bahçeli de bunu biliyor ve bu affın çıkmayacağından adı gibi emin. Diyeceksiniz ki: “Eee... O zaman bu ısrar niye?”

Cevap çok net: Çünkü siyaset yapılıyor! Affın çıkmayacağı bilinse bile bu konu üzerinde durulmasının tek nedeni, o mahkûmlar ve yakınlarının oylarının 24 Haziran’da MHP lehine dönmesini sağlamak.

Sağlar, sağlamaz bilemem... Ancak şunu biliyorum ki Sayın Bahçeli’nin bu konuda bir an evvel “stop” tuşuna basması iyi olurdu. Bunu, hem şunun şurasında seçime üç hafta kalmış Cumhur İttifakı’na zarar gelmemesi için; hem de insanlar af çıkacak diye umutlanırsa sonra vaadinin ortada kalmaması için yapmalı. Zira tarafıma yazılanlardan anlıyorum ki bu insanlar ciddi ciddi inanıyorlar ve yürekleri umutla dolup taşıyor. Yarın bu af çıkmayınca bu insanların psikolojisini de düşünmek lazım.”