Halk isyan etmişti, İmamoğlu'ndan açıklama geldi: Babamın şirketi değil

Halk isyan etmişti, İmamoğlu'ndan açıklama geldi: Babamın şirketi değil

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayram namazını Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii’nde küçük oğlu Semih ile birlikte kıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayram namazını, küçük oğlu Semih ile birlikte Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii’nde kıldı.

Namazın ardından merhum amcası Ali İmamoğlu’nun kabrini ziyaret eden İmamoğlu, yakın çalışma arkadaşları ve gazetecilerle baba evinde bir araya geldi.

İmamoğlu, sosyal medyada yurttaşlar tarafından İBB atamalarına dönük yapılan eleştirilere de yanıt verdi. ( İlgili haber: Halk İmamoğlu'na sordu: Kabul etmiyoruz! )

İmamoğlu şunları söyledi: 

BABAMIN ŞİRKETİ DEĞİL

Bazı şeyler vardır, suç teşkil eder. Suç duyurusunda bulunursunuz. Bazı konular vardır. Belediye burası. Babamın şirketi değil. Hadi yarın şunu atın işten falan, böyle o zaman bizde adalet nerde yani? Yolu yöntemi var. Nedir? Bir husus varsa teftiş kurulu incelemesi başlatırsınız. Ya da şirketin disiplinle ilgili sürecini başlatırsınız iştiraklerde. Her yerin bir yöntemi var. Kişisel irade ile şunu işten atın şunu işe alın dediğim an ben şikayet ettiğim insanlar gibi olurum. Böyle bir şey yapmayacağım. Olmam da yapmam da zaten. Benim öyle bir ahlakım yok. Ama evet bizim tespitlerimiz var. Sadece o değil. İşe gelmeyen insanlar var yüzlerce binlerce. Onlarla ilgili soruşturmalarımız raporlarımız devam ediyor ama bunlar 3 günde 5 günde 6 günde olacak şeyler değil. Yani teftişi devam ediyor. Teftiş konusunda o ekipte yetersizlikler var sayısal anlamda eksiklikler var. Bütünüyle bunlarla ilgili mücadelemiz var. Raporlar netleştiğinde eyleme geçeceğiz. Gerçekten bir suç varsa gerçekten işle ilgili disiplin suçu işlemiş ve orada durması mümkün değilse gereğini yapacağız. Ceza alması gerekiyorsa cezasını vereceğiz. Bunların hepsi yapılacak. Disiplini biz orada var etmezsek bundan sonra performansı da sağlayamayız. O bakımdan sadece biraz zamana ihtiyacımız var.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İSBAK AŞ.’ye atadığı ve 'Ak troll' olması nedeniyle yoğun tepki çeken Bahaddin Yetkin istifa etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak “Şunu söyleyeyim arkadaşlarımızın yaptığı incelemeler liyakat ve tecrübe üzerineydi. Ve bu kavramlar üzerinden hareketle tercihler yapıldı. Bize sunuldu. Biz de detayı ile inceledik baktık. Arkadaşlarımızla sohbet ettik. Daha önce sahada konuştuğumuz gibi siyasi ve bunun gibi birtakım unsurlara takılmadık. Başarı beceri ve liyakat kısmı ile ilgilendik atamalar da bu yönde yapıldı” şeklinde konuşmuştu. Ancak halk İmamoğlu'nun açıklamasına da tepki göstermiş, yandaşın istifasını istemişti. Yetkin ise, tarihini bile yanlış attığı bir 'dilekçe' ile istifa etmek zorunda kalmıştı.

Dün akşam saatlerinden beri bu krizle boğuşan İBB'de şimdi yeni bir kriz baş gösterdi. 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu öncesinde "17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları GANİMET olarak EVET'çilere HELALDİR” diyen Ömer Akbayrak'ın İBB'de çalışmaya devam ettiği öğrenildi. Gazeteci Cihan Güner, "İBB çalışanı Ömer Akbayrak, referandum öncesi, '17 Nisan günü savaşı kazanınca, hayır'cıların karıları ve kızları ganimet olarak evet’çilere helaldir' demişti. Akbayrak halen İBB'de Mezarlıklar Müdürlüğünde çalışıyor ve halen karımıza - kızımıza sövüyor muhtemelen!" şeklinde bir paylaşım yaptı.

GÖSTERMELİK SORUŞTURMA
Gazeteci Barış Özgür ise bu konuyu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelterek "Sayın İmamoğlu bu konu hakkında ne dersiniz? Bu da mı liyakat" sorusunu sordu. yurtgazetesi.com.tr Akbayrak'ın AKP'li yönetim tarafından açılan 'göstermelik' bir soruşturma geçirdiği ve bunun üzerine 'uyarı' alarak başka bir müdürlüğe aktarıldığı öğrenildi. İğrenç paylaşımı öncesi Haller Müdürlüğü'nde 'çalışan' Ömer Akbayrak, soruşturmadan sonra Mezarlıklar Müdürlüğü'ne geçtiği belirtildi.

YURT'un konuyu gündeme taşımasının ardından ikinci krize de oldukça büyük tepkiler geldi. Yurttaşlar, sosyal medya hesapları üzerinden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu etiketleyerek, "Bu isimleri kadroda tutman için mi oy verdik başkan?" sorusunu yöneltti.