Hangi partiler birbiriyle bayramlaşmayacak...

Hangi partiler birbiriyle bayramlaşmayacak...

Ramazan Bayramı dolayısıyla partiler arasındaki bayramlaşma, cumartesi günü yapılacak. AKP; HDP ve Vatan Partisi ile bayramlaşmayacak. İYİ Parti ile HDP ve MHP arasında da bayramlaşma yok.

Siyasi partilerin Ramazan Bayramı programı belli oldu. Seçimlerin sert iklimini, araya giren Ramazan Bayramı’nın yumuşatması beklenirken, partiler arasındaki bayramlaşma, 16 Haziran Cumartesi günü yapılacak.

Partiler arası bayramlaşma kapsamında AKP; CHP, MHP, HÜDA PAR, Saadet Partisi, BBP, DSP, Demokrat Parti ve İYİ Parti'yi kabul edip, ziyaret edecek. AKP ile HDP geçen bayramlarda olduğu gibi karşılıklı bayramlaşma ziyaretinde bulunmayacak. İktidar partisi ayrıca Vatan Partisi ile de  bayramlaşmayacak.

CHP'nin bayramlaşacağı partiler arasında hem HDP, hem de Vatan Partisi yer alacak. CHP ile bayramlaşacak partiler arasında ayrıca, Cumhur İttifakı'nı destekleyen ve AKP listesinden milletvekili adayı gösteren BBP de yer alacak. CHP ile AKP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DP, DSP arasında da karşılıklı bayram ziyaretleri yapılacak.

HDP VE İYİ PARTİ ARASINDA BAYRAMLAŞMA YOK

HDP ise bu bayram Cumhur İttifakını oluşturan AKP ve MHP'nin yanısıra Millet İttifakı'nı oluşturan partilerden İYİ Parti ile de bayramlaşmayacak. HDP ile İYİ Parti arasında da bayram ziyaretleri yapılmayacak. HDP, bu bayram CHP, DSP ve Saadet Partisi'ni ziyaret edip, bu partilerden heyetleri kabul edecek.

İYİ PARTİ VE MHP BAYRAMDA DA BİRARAYA GELMEYECEK

MHP'den istifa eden Meral Akşener'in liderliğinde kurulan İYİ Parti'nin bayramlaşma programında hem HDP hem de MHP yok. İYİ Parti, AK Parti, CHP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DSP ve Vatan Partisi ile bayramlaşacak.Vatan Partisi de bayramda CHP, Saadet Partisi, İYİ Parti, DSP ve DP'den heyet kabul edecek ve bu partilere bayram ziyaretinde bulunacak.