Hastane yangınında büyük ihmal mi var?

Hastane yangınında büyük ihmal mi var?

Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın hastanenin dış cephesini sardı. Hastane içinde büyük panik yaşandı. Tedavi gösteren hastalar tahliye edildi. Yangın sırasında hastane içinde yaşanan panik cep telefonu kamerasına yansıdı. Bir başka cep telefonu kamerası görüntünde ise itfaiyenin yangına hastane içinden ulaşması yer alıyor.

'YANICI MADDE KULLANILDI' İDDİASI

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen ise Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangınla ilgili, "Son kat kaplama olarak gördüğünüz bu sarı renkli olan da yanıcı bir malzeme. Giydirme cephelerde bu tür malzemelere kullanım izni verilmez. Yasak." dedi. Şen, yangının çıktığı hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, binanın dış cephesinde kullanılan giydirme cephe uygulamasının mevzuata aykırı olduğunu savundu. Hastanede kullanılan yalıtım malzemesine de izin verilmediğini vurgulayan Şen, şöyle konuştu: "Malzemeler yanıcı malzemeler. Kullanılmaması gereken yerde kullanılmış ancak son kat kaplama, açık renkli olan, bu da yanıcı. Yanıcı olmaması lazım" diye konuştu.

SU ISITICISI MI NEDEN OLDU?

Gaziosmanpaşa'daki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün çıkan yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.

Çarpıcı bir iddia daha ortaya atıldı. İddiaya göre yangın, alev alan su ısıtıcısının camdan atılmasıyla başladı. Bir hasta yakınının attığı su ısıtıcısı, binanın altında bulunan çöplerin üzerine düşünce yangın büyüdü.

Yangının hastane çatısından başladığı iddia edilmişti. Bunlara ek olarak hastalar yangın alarmlarının çalışmadığını da söylediği belirtiliyor.

DÜŞEN PARÇA SOĞUTMA ÜNİTESİNE ZARAR VERDİ
 

Bir parça hastane bahçesindeki soğutma ünitesinin üzerine düştü. Soğutma ünitesinden çevreye gaz yayılmaya başladı. Hastane çevresindeki güvenlik şeridi genişletildi. 

Hastane yangınında büyük ihmal mi var?

GAZİOSMANPAŞA'DAKİ YANDI, TAKSİM'DEKİ AÇILIŞA HAZIRLANIYOR

 2015 yılında yeniden yapılması için yıkılan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sona gelindi. 10 güne kadar inşaat firması tarafından teslim edileceği öğrenilen hastane içeriden de görüntülendi.

Beyoğlu Sıraselviler Caddesi üzerinde bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2015 yılında yıkılmış ve Gaziosmanpaşa'ya taşınmıştı.  Gaziosmanpaşa'daki hastane dün çıkan yangında büyük hasar gördü. Taksim'deki yeni  Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ise sona gelindi.  50 bin metrekarelik alandaki 250 yatak kapasiteli yeni hastanede son hazırlıklar yapılıyor. İnşaat firması tarafından 10 güne kadar teslim edileceği öğrenilen hastanenin içi de görüntülendi. Hastanenin bu ay içinde açılacağı açıklanmıştı.

NELER OLMUŞTU?

Taksim'deki binanın yıkılıp yeniden yapılması nedeniyle 2013 yılı Ekim ayından bu yana Gaziosmanpaşa'da hizmet veren Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde saat 17:10 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm çatıyı ve dış cepheyi sararken, gökyüzünü koyu bir duman kaplamıştı.Hızla ilerleyen yangın, İstanbul'un birçok bölgesinden de görülebilirken, itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya çalışmıştı. Hastane etrafında ise güvenlik önlemleri alınırken, yangında patlamalar yaşandığı öne sürülmüştü.