Hayatını kaybedenlerin sayısı 92'ye yükseldi

Hayatını kaybedenlerin sayısı 92'ye yükseldi

Merkez üssü Ege Denizi'nin İzmir Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem yaşamını yitirenlerin sayısı 92'ye yükseldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı arama kurtarma çalışmalarının 6 binada devam ettiğini duyurdu. 

AFAD tarafından yapılan son açıklamada,  "AKOM’dan alınan bilgilere göre 91 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 994 vatandaşımızdan 839’u taburcu edilmiş olup, 155 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. İzmir’de arama ve kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 12’sinde çalışmalar tamamlanmış olup 5 binada çalışmalara devam edilmektedir" bilgileri paylaşıldı. 

Sağlık Bakanı'ndan açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "30 Ekim İzmir depreminde, şu ana kadar 85 can kaybımız var. 220 kişinin tedavisi halen devam ediyor. 3’ü ağır olmak üzere, 10 hastamız yoğun bakımda. 774 kişi, tedavileri tamamlanarak taburcu edildi" ifadesini kullandı. Koca, enkazdan 58 saat sonra çıkarılan İdil Şirin ve 65 saat sonra kurtarılan Elif Perinçek'in sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.