HDP'li bir belediye başkanı daha tutuklandı

HDP'li bir belediye başkanı daha tutuklandı

Erzurum'un HDP'li Karayazı ilçe Belediye Başkanı Melike Göksu, 2'si belediye meclis üyesi toplam 7 kişiyle birlikte bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı. Başkan ve meclis üyeleri adliyeye sevkedildi.

Erzurum'un HDP'li Karayazı ilçe Belediye Başkanı Melike Göksu, 2' si belediye meclis üyesi toplam 7 kişiyle birlikte bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı. Başkan ve meclis üyeleri adliye ye sevkedildi..

KULP BELEDİYESİ'NE KAYYIM ATANDI

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde PKK'li teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının inflak etmesi sonucu 7 kişinin yaşamını yitirmesi ve 10 kişinin de yaralanması olayının ardından, HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş, gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Taş'ın tutuklanmasının ardından Kulp Belediyesi'ne İçişleri Bakanlığı tarafından İlçe Kaymakamı Mustafa Gözlet kayyım olarak atandı.

TUTUKLANDI
Yargıtay tarafından 'PKK üyeliği'nden aldığı 7,5 yıl hapis cezası onanan ve bugün polis ekiplerince gözaltına alınan Erzurum'un Karayazı Belediye Başkanı HDP'li Melike Göksu, merkez Yakutiye ilçesindeki Palandöken Devlet Hastanesi'ne getirilerek, sağlık kontrolünden geçirildi. Buradan çıkarılan Göksu, ifadesi alınmak üzere adliyeye götürüldü. Yaklaşık 3,5 saat adliyede kalan Göksu, hakkındaki karar okunarak, tutuklandı. Karar sonrası tekrar aynı hastaneye götürülen Göksu, araçtan inmeyip, sağlık kontrolüne gitmedi. Göksu, daha sonra cezaevine götürüldü. Bu sırada Göksu, çekim yapan basın mensuplarına tepki gösterdi.

6 KİŞİ SERBEST
Öte yandan Melike Göksu ile birlikte gözaltına alınan, 2'si meclis üyesi 6 kişi, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.