Hikayesi olan seçimi kazanır…

Hikayesi olan seçimi kazanır…

Seçimin anahtarı gençlerde. Aralarında uçurum, ideolojik ayrım, kutuplaşma yok. Eskisi gibi farklı dünyalara ait değiller. Peki kime oy verecekler? İşte yanıtı…

Milliyet yazarı Mehmet Tezkan, seçimin anahtarının gençlerde olduğunu belirterek, “Onlara anlatacak hikayesi olana, gençleri peşinden sürükleyecek hikayeyi bulana oy verecekler” dedi.

Tezkan, ‘Hikayesi olan seçimi kazanır’ başlığıyla kaleme aldığı yazıda, dün ‘kilit parti mi kilit seçmen mi var’ yazısında gençlerin durumuna değindiğini ifade ederek, “Gençlerden bir hayli mesaj geldi. Tespitim doğruymuş. Hangi mahalleden olursa olsun gençlerin beklentileri, talepleri aynı” dedi. Tezkan, şu görüşleri dile getirdi:

‘TEKNOLOJİ ONLARI YAKINLAŞTIRDI’

“Aralarında uçurum, ideolojik ayrım,  kutuplaşma yok.. Keskin olanlar var tabii ama sayıları çok değil. Eskisi gibi farklı dünyaların gençleri değiller. Teknoloji devrimi, sosyal medyanın etkin olması, dünyada olup bitenin cep telefonuyla izler hale gelinmesi yakınlaştırdı.

Sadece bu değil. Türkiye’nin artık kentli nüfusa sahip ülke olması da etkili oldu. Hangi mahalleden olursa olsun kentli gençlerin geleceğe dönük kaygıları aşağı yukarı aynı…

‘KENTLİ GENÇ NE İSTER?’

İş ister para kazanmak ister, iyi bir hayat kurmak ister. Çünkü kentte ekmek aslanın ağzındadır. Çünkü kentte tutunmak zordur. Çünkü kent acımasızdır. Çünkü  kent ideoloji tanımaz, iş görme kabiliyeti ister.

Siyaset dünyasında gençlerin kaygılarını giderecek, beklentilerine yanıt verecek bir söylem var mı?

Onların dilinden anlayan.. Onlara onların diliyle hitap eden.. Var mı?

Dün de belirttim. Görmedim, duymadım.

2000 ÖNCESİNİ BİLMİYOR

30 yaş altını düşünün.  2000 öncesini bilmiyor. 25 yaşı düşünün.  2000’li yılların başını bilmiyor. 20 yaşındaki genci düşünün 2010’dan öncesini hatırlamıyor. 18 yaşındaki genci hiç sormayın. Bu gençler oy verecek. Kime?

Gençlere anlatacak hikayesi olana. Gençleri peşinden sürükleyecek hikayeyi bulana.”