Hollanda saldırganı Gökmen Tanış kim?

Hollanda saldırganı Gökmen Tanış kim?

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı düzenleyen Türkiye doğumlu Gökmen Tanış hakkında farklı bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

Hollanda'nın Utrecht kentinde bir tramwayda yapılan silahlı saldırıda zanlının Türkiye doğumlu Gökmen Tanış olduğu açıklandı.

Hollanda'da 'terör' alarmına yol açan saldırının zanlısı olduğu belirtilen Tanış'ın kim olduğuyla ilgili farklı bilgilere ulaşıldı. Utrecht polisi Twitter hesabından yaptığı duyuruda 37 yaşındaki Tanış'a yaklaşılmaması ve onu görenlerin de güvenlik birimlerine bildirilmesini istedi. Türkiye vatandaşı Tanış'ın Yozgat doğumlu ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile bağlantısı olduğu iddia edildi.

BBC Türkçe’ye konuşan ve Utrecht'te yaşayan Türk bir iş adamının verdiği bilgiye göre Tanış daha önce Çeçenistan'a gidip savaştı.

IŞİD ile bağlantısı olduğu için Tanış'ın birkaç sene önce tutuklanıp bırakıldığını belirten iş adamı, onunla ilgili "Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti." ifadelerini kullandı.

Tramvayda ateş açarak en az üç kişiyi öldüren, çok sayıda kişiyi yaralayan saldırganın bir araçla kaçtıktan sonra bir binada sıkıştırıldığı iddia edildi.

SOKAK RÖPORTAJINDA MUHABİRİ TACİZ EDEN KİŞİ TANIŞ MI?

Hollanda saldırganı Gökmen Tanış kim?

2011'de GeenStijl isimli web sitesinin sokak röportajı yaptığı kişinin Hollanda'daki kanlı saldırıyı gerçekleştirilen Gökmen Tanış olduğu iddia edildi. Videodaki kişinin Gökmen Tanış olduğunu iddia eden gazeteci Chantal Hanse, Gökmen Tanış'ın tacizine maruz kalıyor.

Videoda kendisine sorular yönelten muhabiri taciz edici şekilde konuşan Gökmen Tanış, "Bütün ..çın açık ve sen bir demokratsın" diyor.

BABASINDAN AÇIKLAMA

Saldırının şüphelisi olarak açıklanan Gökmen Tanış'ın babası Mehmet Tanış, "Kendisi 1993 yılından beri Holanda'da yaşıyor. Ben Hollanda'da bir fabrikada çalışıyordum 10 yıl önce Türkiye'ye kesin dönüş yaptım ve onlardan ayrı yaşıyorum. Kendisi ile en son 3-4 yıl önce görüştüm. Daha sonra hiç görüşmedim" diye konuştu.