Hrant Dink anmasına İBB engeli

Hrant Dink anmasına İBB engeli

Gazeteci Hrant Dink katledilemesinin yıldönümünde vurulduğu yerde anılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Hrant Dink anmasının yapıldığı Halaskargazi Caddesi üzerindeki Osmanbey metro durağını anma saatlerinde kapattı. Emniyette yolları kapatırken Hrant Dink'in arkadaşları anma için toplandı

Agos gazetesinin Genel yayın yönetmeni Hrant Dink, öldürülüşünün 11’inci yıl dönümünde anılıyor.

Anma törenini düzenleyen Hrant’ın Arkadaşları grubu Dink için  vurulduğu saat olan 15.00’te Agos gazetesinin eski bürosunun önünde buluşma çağrısı yaptı. İBB de Hacıosman-Yenikapı güzergahındaki Osmanbey Metro İstasyonu'nu anma boyunca kapatığını açıkladı.

İBB, sabah saatlerinden itibaren tüm metro istasyonlarında "Sayın yolcularımız araçlarımız 11:00, 16:00 saatleri arasında Osmanbey İstasyonu'nda durmayacaktır" diye duyuru yayınladı.

CHP Ankara milletvekili Ali Haydar Hakverdi'de İBB'nin bu uygulamasına twitter'dan tepki gösterdi. Hakverdi, İBB'nin duyurularını paylaşarak, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hrant’ı anmaya gidecekler için Metro’mu kullanmayın diyor!! #HrantDink" diye not düştü.

EMNİYET DE YOLLARI KAPATTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Hrant Dink’in ölüm yıldönümü anma etkinliği sebebiyle yarın Şişli’de bazı yolların trafiğe kapatılacağını açıkladı.

Emniyet’ten yapılan açıklamada, “19 Ocak’ta Şişli ilçesinde gerçekleştirilecek olan Hrant Dink’in ölüm yıldönümü anma etkinliği nedeniyle saat 11.00’den itibaren trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar aşağıda belirtilmiştir” denildi.

Açıklamada Halaskargazi Caddesi, Tavukçu Feti Sokak, Saksı Sokak, Pangaltı 2236 nolu ışıklar, Özgür Sokak Şişli istikameti, Zafer Sokak Şişli istikameti trafiğe kapatılacağı belirtildi.

Emniyet açıklamasında alternatif güzergahlar ise şu şekilde sıralandı: Taksim’den gelen akım Valikonağı Caddesine, Şişli’ye gitmek isteyen sürücü ve yayalar Valikonağı ve Rumeli Caddesi Osmanbey kavşağından Şişli istikametine, Şişli istikametinden gelen akım ise Osmanbey kavşağından Ergenekon Caddesi istikametine yönlendirilecek