Hükümet'ten erken seçim açıklaması

Hükümet'ten erken seçim açıklaması

Başbakan Yardımcısıcı Bekir Bozdağ, erken seçim tartışmalarına ilişkin soruları yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ‘erken seçim yapılacak mı? sorusuna sert yanıt verdi. Hükümetin böyle bir kararı olmadığını ifade eden Bozdağ, “Bunu daha kaç kez söylemiz gerekiyor bilmniyorum tek rar söylüyorum erken seçim yok yok yok… Daha önce bir kere erken seçim oldu, esasında çaresizlikten alınmış bir çare seçimidir. Türkiye’nin önünü açmak için yapılan bir seçimdi. AK Parti’nin döneminde seçimler zamanında yapılmıştır. Seçim zamanında yapılacaktır, buna alışmayanlar alışsınlar.” dedi.

“TRT GÖREVİNİ YAPIYOR”

TRT’nin bazı şarkıları yasakladığı haberleriyle ilgili olarak konuşan Bozdağ, “Kanunlara göre sigara vs. bazı şeylerle ilgili tedbir alması TRT görevidir. Geçen yıl da , bir önceki yıl da aynısını yaptı. Bunu diğer televizyonların da yapması gerekiyor. Sanki ilk kez yapıyormuş gibi kamuoyuna takdim etmek kanun dışı sansür gibi takdim etmek ahlaksızlıktır. TRT görevini yapıyor” diye konuştu.

“ABD KENDİSİ OKUSUN KARAR”

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, “Türkiye'nin Afrin'e yönelik Zeytin Dalı harekâtının ateşkes kapsamında olup olmadığı” sorusuna “Türkiye bu mutabakatı iyice ve yeniden okumalı. Karar, 30 gün boyunca Suriye'nin her tarafında ateşkesi öngörüyor. Türkiye'ye, BMGK'nın aldığı ateşkes kararını yeniden okumalarını tavsiye ederiz.” yanıtını vermişti. Bu sözlere yanıt veren Bekir Bozdağ, BM’nin ateşkes kararında sayılan yerler arasında Afrin’in olmadığını belirtti. Bozdağ, “Asıl ABD kararı yenşden okumalıdır.” dedi.