Hükümetten 'yargı dokunulmazlığı' açıklaması

Hükümetten 'yargı dokunulmazlığı' açıklaması

AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KHK ile 15 Temmuz ve sonrasında 'terör' eylemlerine müdahale eden sivillere getirilen yargı dokunulmazlığının 'terörle mücadeleyi güçlendirmeye yönelik olduğunu' söyledi.

Yılmaz, "Terör bağlantısı olmayan vatandaşlar endişe etmesin. Düzenleme terörle mücadeleyi güçlendirmeye yönelik" dedi. Yeni KHK, başta hukukçular olmak üzere muhalefetten de tepki gördü. CHP, olağanüstü toplanma kararı alırken HDP de Meclis'i olağanüstü toplanmaya çağırdı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, söz konusu KHK ile ilgili "İnsanlar sokakta birbirinin kafasına sıkacak" değerlendirmesinde bulundu.

KHK NE DİYOR?

696 sayılı KHK ile 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında resmi görevlilere getirilen yargı zırhı sivilleri de kapsadı. Darbe girişimini ve bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden sivil kişiler hakkında, resmi sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın, hiçbir idari, mali veya cezai işlem yapılamayacak.