'Hulusi Akar'a bir şey olmadı. Olan bizim çocuklarımıza oldu'

'Hulusi Akar'a bir şey olmadı. Olan bizim çocuklarımıza oldu'

15 Temmuz 2016'daki FETÖ’cü darbe girişiminin ardından tutuklanan Hava Harp Okulu öğrencilerinin anneleri Çarşamba günü bir kez daha AKP İstanbul İl Merkezi önünde eylem yapmak istedi.

15 Temmuz 2016'daki FETÖ’cü darbe girişiminin ardından tutuklanan Hava Harp Okulu öğrencilerinin anneleri Çarşamba günü bir kez daha AKP İstanbul İl Merkezi önünde eylem yapmak istedi. Anneler, polis tarafından binadan uzaklaştırıldı.

Polis, önceki gün de il binası önünde toplanan anneleri uzaklaştırmıştı. AKP önündeki eylemden önce DW Türkçe'ye konuşan annelerden Gülten A., harp okulu öğrencisi oğlunun henüz 18 yaşındayken darbeci olduğu gerekçesiyle önce gözaltına alındığını, ardından da tutuklandığını söyledi.

Annenin anlatımına göre dosyaya bakan, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu (CMUK) tarafından atanan avukat "En fazla üç ay yatar, çıkarlar. Çocukların bir suçu yok" dese de, oğlu ilk mahkemeye ancak 14 ay sonra çıkabilmiş. Altı ay içinde de hüküm kesinleşmiş ve 18 yaşındaki oğlu müebbet hapis cezasına çarptırılmış.

Çocuklarının adil ve tarafsız kişilerce yeniden yargılanmalarını talep eden annelerden Gülten A., mahkeme başkanının somut delil olmaksızın, üstelik savunmaları dinlemeden ceza yağdırdığını öne sürdü.

Çantasından oğlunun yemin töreni sırasında çekilmiş fotoğrafını çıkaran kadın şöyle konuştu: "Benim oğlumun telefonu bile yoktu. Komutanı, arkadaşlarıyla birlikte arabaya doldurup okuldan çıkarmış. Darbe olduğunu sonradan öğrenmiş. Öğrendiğinde de halkla birlikte İstiklal Marşı'nı söyleyip polisi beklemiş."