Hulusi Akar: Kürtlere karşı operasyon yapılıyor gibi gösteriliyor

Hulusi Akar: Kürtlere karşı operasyon yapılıyor gibi gösteriliyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Kürtlere karşı değil teröre karşı mücadele ettiklerini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanlığı’nda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komite Kanadı ve TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96'ncı yıl dönümünde önemli bir heyetle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Hulusi Akar, iş dünyasına, işçi ve memur temsilcilerine Barış Pınarı Harekatı'na verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Akar, Türkiye'nin yaptığı harekatların dünyanın her yerinde savunulabilecek nitelikte olduğunu vurgulayarak, "Ne kimsenin toprağında gözümüz var ne de haksız kazanç peşindeyiz. Yapmaya çalıştığımız şey hudutlarımızın, halkımızın güvenliği, ülkemizin birliği ve bütünlüğü" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terör örgütüne karşı açıklamalarının Batı basını tarafından çarpıtılmaya çalışıldığını belirten Akar, "Kürtlere karşı operasyon yapılıyor diyorlar. Böyle bir şey yok. Bizim Kürt kardeşlerimizle bir problemimiz yok. Dini kökeni, etnik kökeni, mezhebi farklı olabilir. Biz bunların hepsini kucaklıyoruz. Bizim Suriye'deki teröristlerle mücadelemizin dışında oradaki Kürt, Arap, Keldani, Arami, Süryani, diğer etnik gruptan insanlarla mücadelemiz asla ve kat'a söz konusu olamaz. Bizim tek hedefimiz teröristler” dedi.

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla ortaya atılan "etnik temizlik" söylemlerini anımsatan Akar, "Bizim askerimizin karşıdan ateş gelmeden, karşısında teröristi görmeden ateş etmesi mümkün değil" diye konuştu.

Masum insanlara ateş edilmesinin asla söz konusu olamayacağını vurgulayan Akar, "Bir de 'kimyasal silah' yalanı ortaya attılar. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde kimyasal silah yok." Diye konuştu.

"TSK terör örgütü DEAŞ ile savaşmıyor." iddiasıyla yayılmak istenen yalana da dikkati çeken Akar, şunları söyledi: "Bu yalanın da alçaklığın da dibidir. TSK olarak DEAŞ'a karşı göğüs göğüse savaşan tek orduyuz. 3 binden fazla DEAŞ'lıyı Suriye'nin kuzeyinde, 700 DEAŞ'lıyı da Musul'un kenarında etkisiz hale getirdik. Türkiye'nin, Silahlı Kuvvetlerimizin, DEAŞ ile mücadele konusunda durması, yavaşlaması, hafife alması asla söz konusu değil, çünkü biz şunun bilincindeyiz, DEAŞ hiçbir zaman Müslümanları ve İslamiyet'i temsil edemez. Dolayısıyla bu konuda yapılması gereken neyse herkesten daha çok yaptık, yapmaya devam ediyoruz."

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile bir araya gelmekten duydukları mutluluğu dile getirdi.

Harekatın başlamasının ardından yurt dışında Türkiye aleyhine başlatılmak istenen kampanyaya karşı 190 ülkedeki muhataplarına 4 dilde mektup yazdıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, yaptıkları diğer çalışmalar ve ziyaretlere ilişkin de bilgi verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatları, Pençe operasyonları sonrasında ise Barış Pınarı Harekatı'nın gerçekleştirildiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sizin kararlı ve dirayetli komutanızda ordumuzun terör örgütlerine karşı gösterdiği cansiperane mücadele milletimize moral ve umut vermektedir." diye konuştu.