Hürriyet, Binali Yıldırım'ın röportajını değiştirdi

Hürriyet, Binali Yıldırım'ın röportajını değiştirdi

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Hürriyet'e verdiği röportajda “İstanbul’dan daha çok vergi almamız gerekir" demişti. O sözler şöyle değiştirildi: İstanbul, Türkiye’de ödenen vergilerin yüzde 49’unu toplarken, bu gelirden yüzde 10 pay almaktadır. İstanbul’un toplanan vergilerden aldığı pay artmalıdır.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ertuğrul Özkök‘e konuştu. BirGün’ün haberine göre, İktidar yanlısı Hürriyet, Yıldırım’ın ağzından “İstanbul’dan daha çok vergi almamız gerekir. Daha çok vergi alındıkça ülke kalkınacak, İstanbul kalkınacak. Yani hepsi birbiriyle zincirleme reaksiyon gibi” ifadelerini değiştirdi.

Söz konusu ifadeler şöyle değiştirildi; “İstanbul, Türkiye’de ödenen vergilerin yüzde 49’unu toplarken, bu gelirden yüzde 10 pay almaktadır. İstanbul’un toplanan vergilerden aldığı pay artmalıdır.”

'İSTANBUL’DAN DAHA FAZLA VERGİ TOPLAMALIYIZ'

AKP adayı Yıldırım’ın Hürriyet’in internet sitesinden kaldırılan o sözleri, Hürriyet gazetesinde bugün, “İstanbul’dan daha fazla vergi toplamalıyız” başlığı altında şöyle yayımlandı:

“Bunları yapabilmek için İstanbul’dan daha çok vergi almamız gerekir. Daha çok vergi alındıkça ülke kalkınacak, İstanbul kalkınacak. Yani hepsi birbiriyle zincirleme reaksiyon gibi.”

İşte Hürriyet gazetesindeki röportaj: