Hüsnü Mahalli: ’24 Haziran sonrasında çok farklı bir Türkiye olacak’

Hüsnü Mahalli: ’24 Haziran sonrasında çok farklı bir Türkiye olacak’

YURT yazarı Hüsnü Mahalli, seçim sonrasında Erdoğan’ın Suriye ve dolayısıyla Rusya, İran, ABD ve genel olarak Türkiye’nin dış politikasıyla ilgili çok önemli, stratejik ve ivedi kararlar alacağını belirtti.

YURT yazarı ve Ortadoğu uzmanı Hüsnü Mahalli, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, daha önce AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en ağır hakaretlerde bulunduğunu, ancak sonrasında hafıza kaybına uğradığını belirtirken, ‘altın vuruşun’ ise erken seçim kararıyla geldiğini kaydetti. Mahalli, “24 Haziran seçimlerinde Erdoğan tam ve mutlak yetkilerle Cumhurbaşkanı olacak ve yeni anayasanın kurallarıyla ülkeyi tek başına yönetecek. İç ve dış politikada. İçte Türkiye her şeyi ile çok farklı bir ülke olacak. Umarım bölge ülkelerine benzemez” dedi.

Mahalli, Korkusuz Gazetesi’nde, ‘Karar sizin’ başlığıyla yayımlanan yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 16 Nisan referandumu sonrasında bu ülkeyi yöneten tek kişi olduğunu, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından ise ülkenin yeni bir süreci yaşamaya başladığını belirtti. Bu süreçte ülkenin tüm kurumlarının, direkt ya da dolaylı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlandığını savunan Mahalli, “O da anayasa değişikliğiyle elde ettiği tüm yetkilerini kullanarak istediği her şeyi yaptı, yapıyor. Şimdiye kadar başarılı olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

‘BAHÇELİ’NİN ALTIN VURUŞU’

Muhalefetin hiçbir konuda Erdoğan’ı engelleyemediğini ileri süren Mahalli, MHP Lideri Bahçeli için ise şunları yazdı:

“Sağ olsun Bahçeli. Her seferinde AKP ve kişisel olarak Erdoğan’a en ağır eleştiri ve hakaretlerde bulunan ama sonrasında hafıza kaybına uğrayarak görüş değiştiren Bahçeli. 2001’de Ecevit koalisyonunu bozarak AKP’ye iktidar yolunu açtı. 2007’de Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesini sağladı. Şubat 2008’de üniversitelerde türbanının kaldırılması ile ilgi anayasa değişikliğine destek verdi. Haziran 2015’te AKP seçimi kaybedince MHP bir kez daha onun yardımına koştu. Dört ay sonra Kasım’da yapılan ikinci seçimde AKP’nin zafer kazanmasını sağladı. 16 Nisan referandumunda Bahçeli iktidarın tümünü Erdoğan’a teslim etti, sonra da kendisi Erdoğan’cı oldu. En son ‘altın vuruş’,  erken seçim kararıyla gerçekleşti.”

‘STRATEJİK VE İVEDİ KARARLAR ALACAK’

Seçim sonrasında Erdoğan’ın Suriye ve dolayısıyla Rusya, İran, ABD ve genel olarak Türkiye’nin dış politikasıyla ilgili çok önemli, stratejik ve ivedi kararlar alacağını ifade eden Mahalli, “24 Haziran’a kadar bu olası kararların  ipuçlarını birlikte göreceğiz. Dün de yazmıştım: Ankara’nın Suriye politikasında en önemli sorun TSK’nın kontrol ettiği Suriye toprağında toplaşan 100 binden fazla ılımlı radikal İslamcı militan bulunuyor. 24 Haziran sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan bunlarla ilgili çok önemli ve ivedi bir karar almak zorunda kalacak. Fırat’ın doğusunda ABD-Fransa destekli PYD-PKK konusu Türkiye’nin geleceğini, bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ilgilendiriyor” dedi.

Mahalli, kişisel olarak endişeli olduğunu kaydetti. Mahalli, “İç-Dış denklemindeki denge Türkiye’nin belki 100 yıllık geleceğini belirleyecektir. Türkiye 24 Haziran sonrasında çok ama çok farklı bir Türkiye olacak” ifadelerini kullandı.