Hüsnü Mahalli, Afrin'e yakın bölgede Rusya'nın planını açıkladı

Hüsnü Mahalli, Afrin'e yakın bölgede Rusya'nın planını açıkladı

Ortadoğu uzmanı, araştırmacı-gazeteci YURT yazarı Hüsnü Mahalli twitter hesabından Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) ile Özgür Suriye Ordusu'nun(ÖSO) birlikte gerçekleştirdiği Afrin Operasyonuna ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Mahalli 'Türk askeri şehit olmamalı' dedi ve önerisini açıkladı.

Suriye Cerablus doğumlu Türkmen, Ortadoğu uzmanı, araştırmacı-gazeteci, YURT yazarı Hüsnü Mahalli yine konuşulacak açıklamalarda bulundu. Mahalli twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Rusya , Suriye ordusunun Nusra ve yandaşlarından kurtardığı İdlib yakınındaki Ebuzuhur askeri üssünde en gelişmiş stratejik savaş uçaklarını yerleştirecek" iddiasında bulundu.

'TÜRK ASKERİ ŞEHİT OLMAMALI'

Hüsnü Mahalli Afrin Operasyonu'nda "Türk askeri şehit düşmemeli" diyerek "ÖSO Türkiye’de kuruldu, eğitildi, beslendi ve silahlandırıldı. Neden? Bari şimdi de Türk ordusu yerine gidip YPG ile savaşsınlar" ifadelerini kullandı.

Hüsnü Mahalli Suriye medyasında, "Ordu İdlib ve Rakka’yı geri almak için hazırlık yapıyor" iddiasının dillendirildiğini aktardı.