Hüsnü Mahalli davasında flaş gelişme

Hüsnü Mahalli davasında flaş gelişme

YURT Gazetesi yazarı Hüsnü Mahalli’nin 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'Kamu görevlisine hakaret etme' suçlamasıyla yargılandığı davada, görevsizlik kararı verildi.

Hüsnü Mahall’nin bir yazısında ve katıldığı televizyon programında yaptığı konuşmadaki sözleri nedeniyle “cumhurbaşkanına hakaret” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etme” suçlamasıyla yargılandığı davada, görevsizlik kararı verildi. Mahalli, söz konusu eylemle ilgili basın suçlarına bakan İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesinde üçüncü celsesi görülen duruşmaya, 7 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Hüsnü Mahalli ve avukatları katıldı. 

Duruşmada savunma yapan Mahalli, “Ben gazetecilik faaliyeti kapsamında özellikle siyasetçilerin söylediklerini kaynak olarak alıyorum. Dolayısıyla yorumlarımı da bu söylenenlere dayandırıyorum. Bana yöneltilen suçlamaların hiçbiri ciddi nitelikte değildir. Bir gazeteci olarak beni yaralamaktadır. Dolayısıyla beraatime karar verilmesini talep ediyorum” dedi. Mahkeme, görevsizlik kararı vererek İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinin görevli olduğunu ifade etti.