Hüsnü Mahalli: Türkiye’nin bundan başka formülü yok!

Hüsnü Mahalli: Türkiye’nin bundan başka formülü yok!

Hüsnü Mahalli, Türkiye'nin Suriye operasyonuyla ilgili önemli uyarılarda bulundu

Orta doğu uzmanı Hüsnü Mahalli, Türkiye’nin olası Suriye operasyonunu Toplumsal’a değerlendirdi.

Mahalli, Toplumsal’a yaptığı değerlendirmede, ”Amerika, Batı ülkeleri, Körfez ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan başta olmak üzere herkes Türkiye’yi daha fazla Suriye bataklığı içine saplamak ve çıkamayacak şekilde oyun oynamak istiyor” dedi.

Mahalli, ‘’Batı kaynaklar binlerce IŞID’linin orada olduğunu söylüyor. Türkiye medyasında yayınlanmayan görüntüler batı medyasında yayınlandı. Orada IŞİD kampları var. Yapılan röportajlarda IŞİD’lilerin kampların içinde bile örgütlü bir şekilde çalıştıkları bilgileri var. Türkiye bunları ne yapacak?…Kamplar şu an PYD/YPG’nin kontrolünde. Trump’ın söylemi ile biz kendi konumumuzu, kendi stratejik adımlarımızı atacaksak hapı yuttuk'' dedi.

Suriye devletinin PYD/YPG’ye taraf olmayacağını belirten Mahalli, ‘’Amerikalılar henüz çekilmedi. Amerika Kasım’da olacak seçime kadar oradan çekilmez. O bölgede yalnız Amerikalılar yok. İki yılda Amerika, PYD/YPG’ye 70-80 bin tır silah yardımında bulundu. Ayrıca Katar’dan kalkan nakliye uçakları ile ağır silahlar verildi’’ dedi.

MAHALLİ'NİN DEĞERLENDİRMESİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ