İBB Başkanı’nın ‘Oy verene hizmet’ sözüne tepkiler büyüyor: Başbakan Yıldırım da ayar vermiş…

İBB Başkanı’nın ‘Oy verene hizmet’ sözüne tepkiler büyüyor: Başbakan Yıldırım da ayar vermiş…

AKP’nin Arnavutköy ilçe kongresinde ‘Metroda birinci önceliğimiz en fazla oy aldığımız yerler olacak inşallah’ diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal’a, toplantıda bulunan Başbakan Yıldırım ve Bakan Albayrak’tan tepki geldiği belirtildi. Mevlüt Uysal için “Böyle bir anlayışla AKP değil İstanbul’u, tulum çektiği bir Bağcılar’ı dahi bir daha kazanamaz!’ değerlendirmesi de yapıldı.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, AKP’nin Arnavutköy ilçe kongresinde, “Metroda birinci önceliğimiz en fazla oy aldığımız yerler olacak inşallah’ diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a, toplantıda bulunan Başbakan Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın tepkilerini dile getirdiklerini aktardı. Yılman, Uysal için “Böyle bir anlayışla AKP değil İstanbul’u, tulum çektiği Bağcılar’ı dahi bir daha kazanamaz” diye yazdı.

Sevilay Yılman, ‘Oy verene hizmet var, vermeyene yok ne demek Allah aşkınıza?’ başlıklı yazısında, Uysal’ın sözlerini okuyunca inanamadığını ama asıl şoku, o sözleri ettiği sırada Başbakan Binali Yıldırım ve kabinesinden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da orada olduğunu öğrenince yaşadığını belirtti.

‘SALON BUZ KESMİŞ, YILDIRIM ÇOK BOZULMUŞ’

Uysal’ın bu ifadeleri sonrası salonun buz kestiğini aktaran Yılman, “Hatta güvenilir kaynaklarımın aktardığına göre, bu sözler üzerine Başbakan Yıldırım ve Bakan Albayrak çok bozulmuşlar ve bunu da bizzat kendisine kongreden ayrılmadan hemen önce dile getirmişler. Nasıl bir üslupla, hangi cümlelerle tepki gösterdiklerinin ayrıntısını bilmiyorum ama gerçekten de Uysal’ın sarf ettiği sözler yenilir yutulur sözler değil” dedi. Yılman, şunları kaleme aldı:

“Halen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde kritik bir pozisyonda olan kaynağıma perde arkasında neler olduğunu sorduğumda yorumu şu oldu değerli okurlarım: “O an akıl tutulması yaşadı sanki Mevlüt Başkan. Başta Başbakan’ımız olmak üzere herkes şaşırdı kaldı o sözler karşısında, çünkü gerçekten de ettiği o sözler AK Parti’yi AK Parti yapan perspektife, politikaya tamamen ters ve aykırı bir anlayışın tezahürü! Bizi biz yapan, bizi bu günlere getiren belediyecilik anlayışımızla zerre-i miskal örtüşmeyen saçma sapan bir görüş!”

Beğenirsiniz beğenmezsiniz, seversiniz sevmezsiniz ama bir İstanbullu olarak yaşadığım tecrübeden hareketle katılıyorum kaynağımın bu yorumuna. Uysal’ın bu görüşleri gerçekten de AK Parti’nin belediyecilik anlayışına uygun değil. Kaldı ki zaten bu parti öyle bir anlayış gütmüş olsaydı, yani “oy verene hizmette öncelik” politikasıyla hareket etmiş olsaydı, kaynağımın da dediği gibi AK Parti asla bu AK Parti olamazdı.

‘İKTİDAR YANDAŞLIĞI SAYIP ATARLANACAKLAR’

Şimdi biliyorum yine bazıları bu yazdıklarımı iktidar yandaşlığı filan sayıp atarlanacaklar şahsıma ama kim ne derse desin, kim ne düşünürse düşünsün umurumda değil, çünkü bir İstanbullu olarak yaşadığım tecrübelerden hareketle söylüyorum: “Uysal’ın ortaya attığı bu görüş AK Parti’nin belediyeciliğini temsil etmiyor!”

Ha... Eğer bu anlayış yeni bir anlayış ise bilemem. Yani AK Parti bundan sonra yerel yönetimlerdeki politikasında böyle bir yol izleyecekse karışamam ama Mevlüt Başkan kusura bakmasın. Böyle bir anlayışla AK Parti değil İstanbul’u, tulum çektiği bir Bağcılar’ı dahi bir daha kazanamaz!”