İBB, çocukların diktiği 'barış' fidanlarını kesti!

İBB, çocukların diktiği 'barış' fidanlarını kesti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Zekeriyaköy 1. Cadde – Kilyos Caddesi İmar Yolları Uygulama İnşaatı Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi kapsamında Prof. Dr. A. Uçkun Genay Ağaçlandırma Alanı’ndaki çocukların diktiği binlerce fidanı kesti. 

Sarıyer Belediyesi tarafından her yıl misafir edilen yerli ve yabancı çocukların barış dilekleriyle diktiği belirtilen fidanlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kesildi. Zekeriyaköy 1. Cadde – Kilyos Caddesi İmar Yolları Uygulama İnşaatı Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi nedeniyle, Sarıyer Belediyesi tarafından oluşturulan Prof. Dr. A. Uçkun Genay Ağaçlandırma Alanı'nda binlerce çocuğun diktiği fidanların kesildiği açıklandı.

Sarıyer Belediyesi’nden gelen açıklamaya göre, söz konusu bölge her yıl misafir edilen yerli ve yabancı çocukların barış dilekleriyle fidan diktiği bir alan olarak kullanılmaktaydı. Sarıyer'e gelen çocukların barış ve kardeşlik gibi evrensel duygularla oluşturmaya çalıştığı ormanın bu şekilde tahrip edilmesine vatandaşlar sosyal medyadan büyük tepki gösterdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Biz orada çocuklara doğa sevgisini aşılamak için çalışıyorduk. O fidanlarda binlerce çocuğun emeği vardı. Eğer bize haber verilseydi çocuklarımızın diktiği ağaçları başka bir bölgeye taşırdık. Bu bir ağaç katliamıdır” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.