İBB sözcüsü Ongun suya zammın nedenini açıkladı

İBB sözcüsü Ongun suya zammın nedenini açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sözcüsü Murat Ongun suya zammın nedenini açıkladı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) 2020 bütçesinde 1 Aralık'tan itibaren suya yüzde 20 zam yapılacağı duyurulmuştu.

Konuyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada, suya gelecek olan zammı şu sebeplere bağladı:

-Kimyasal madde girdi maliyetlerinin enflasyonla aşırı yükselmesi

- Elektrik ve doğalgaza gelen olağanüstü zamlar

- Eski yatırım projelerinin (çevre ve atık su) halen devam etmesi


Mayıs ayında indirim yapılmıştı

Yüksek Seçim Kurulu'nun 31 Mart Yerel Seçimlerinin İstanbul için yeniden yapılmasını kararlaştırmasıyla İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi. Bu süreçte AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın seçim vaadi olan su fiyatlarında indirim sözü, İBB Grup Başkan Vekili Mehmet Tevfik Göksu imzasıyla teklif haline getirildi. Teklif, önce İBB Meclisi'nin onayından oy birliği ile geçti. Daha sonra İSKİ Genel Kurulu'nda gündeme alınan indirim teklifi, yine oy birliğiyle kabul edilerek, suya konutlarda yüzde 46, iş yerlerine ise yüzde 10 indirim yapıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mayıs ayında, suda yüzde 40 oranında indirim çalışması yapılması için İSKİ Genel Müdürlüğü'ne talimat verdiğini söylemişti.