İçişleri Bakanı Soylu: Ağrı'da üç terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Soylu: Ağrı'da üç terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağrı'da bir operasyon yürütüldüğünü ifade etti.

İçişleri Bakanı Soylu, sabah yaptığı açıklamada Ağrı'da bir operasyon yürütüldüğünün bilgisini verirken, 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi ve son dönemlerde yaşadığımız acı olaylarla ilgili bilgi verdi.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle:

"Ağrı'da sabahtan beri yürüyen bir operasyon var. Başka bir yerden aldığımız bilgiyi değerlendirerek emniyet ile Jandarma Komutanlığımızın düzenlediği operasyonla 3 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi. Bunların hepsi kendine ait oluşturulan hakikaten gelişmiş takip yöntemleri, izleme yöntemleri, en önemlisi de analiz yöntemleriyle gerçekleşmektedir." 

"Yeni iletişim, yaygın medya unsurlarıyla insanlardaki bir şeyleri kazanma hırsının artması veya topluma verilen yanlış mesajlar, gelişi güzel yapılan yayınlar, suçlu profilini değiştiriyor. Günlük hayatta şahit olduğumuz pek çok cinayet hadisesinin aynısını yıllardan beri televizyon filmlerinde, dizilerde izliyorduk. Birilerini bir şekilde etkilediğini, yönlendirdiğini, onlardan akıl aldığını, bir fikri altyapı oluşturduğunu, kim inkar edebilir? Bunun üstüne bir de teknolojik yeniliklerin açtığı kaza ve suç alanları ekleniyor." 

"1 Ocak-30 Kasım 2019 arasında 44 ildeki yeni nesil 112 çağrı merkezlerimize gelen toplam çağrı sayısı 39 milyon 216 bin 435'tir. Bu ihbarların yüzde 68'i yani 26 milyon 270 bini asılsız ihbardır. Ayıp ya... 12 milyon 496 bini de gerçek ihbardır. Biz bunu düzeltebiliriz.