İddia: Meral Akşener, Bahçeli’yle sıcak temasa kızmamış

İddia: Meral Akşener, Bahçeli’yle sıcak temasa kızmamış

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Bahçeli’nin elini öptüğü için büyük tepki alan İyi Parti Milletvekili Arkaz ile görüştü. Yılman, o görüşmeden aldığı bilgiye göre, Akşener’in ne Bahçeli’nin elini öpen Arkaz’a ne elini sıkan Koray Aydın’a veya başka birilerine “Ya ilkelerimize uyarsınız ya da gidersiniz!” anlamında cümleler kurmadığını aktardı.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öptüğü için partisinin tabanı başta olmak üzere muhaliflerden büyük tepki alan İYİ Parti Milletvekili Hayati Arkaz ile yaptığı görüşmeden aldığı bilgiye göre, Lider Meral Akşener’in iddia edilenin aksine, ne Bahçeli’nin elini öpen Arkaz’a ne elini sıkan Koray Aydın’a veya başka birilerine “Ya ilkelerimize uyarsınız ya da gidersiniz!” anlamında cümleler kurmadığını aktardı.

Yılman, ‘ağabey’ diyecek kadar yakından tanıdığı Arkaz’la görüşmesini, ‘Meral Akşener’in böyle bir ifadesi yok’ başlıklı yazısında gündeme getirdi. Arkaz’la niçin Bahçeli’nin elini öptüğünü ve sonrasında yaşananları uzun uzun konuştuklarını belirten Yılman, “Bir kere baştan şunu diyeyim; Ben hiç şaşırmadım Arkaz’ın o hareketine. Yani Bahçeli’nin elini öpme eylemine… Çünkü o hareket tam da Hayati Arkazlık bir harekettir. Ben değil sadece onu yakından tanıyan herkes bilir ki Arkaz’ın kendinden büyük insanlara karşı inanılmaz saygısı ve hürmeti vardır ve bunu da eyleme dökerek bir biçimde ifade etmeyi sever” dedi.

‘ARKASINDA BAŞKA ŞEYLER ARAMAK, FENALIKTIR’

Sevilay Yılman, bugünkü yazısının ilgili kısmında şunları kaydetti:

“Hayati Arkaz’ın kendisini tebrik için Meclis'te oturduğu sıraya kadar gelen Devlet Bahçeli’nin elini öpme hikayesinin tek nedeni her zaman büyüklerine saygı ve hürmet gösterme konusunda böyle bir tarza sahip olmasından kaynaklıdır.

Bunun arkasında, altında başka bir şeyler aramak hem haksızlık hem de fenalıktır!

Gelelim uzun telefon konuşmamız sırasında bizzat kendisinden edindiğim başka bir bilgiye.

AKŞENER ÇOK ÖFKELENDİ Mİ?

İddiaya göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bahçeli’nin elini öptüğü için Arkaz’a çok öfkelenmiş ve vekilleri ile yaptığı toplantıda bunu da sert bir dille ifade etmiş.

“Nereden çıktı bu bilmiyorum diyor” Arkaz ve Akşener’e ait olduğu iddia edilen; “Ben siyasi nezaketi iyi bilirim. Ancak bu yapılan siyasi nezaket değildir. Partimize; FETÖ’cü, ipsiz, sapsız diyen ve hatta genel başkanın namusuna kadar laf edenlere böyle hürmet göstermek siyasi nezaket değildir. Bizim ilkelerimiz nettir ve bu ilkelere bağlı kalacak olanlar yanımızda yer alabilir. Uymayanlar derhal İYİ Parti’yi terk etsin” ifadelerin kesinlikle söz konusu olmadığını söylüyor.

Yani, evet bir toplantı yapılmış ve o toplantıda konuşulanlar da genellikle genel seçim değerlendirmeleri ve bugün gerçekleşecek Cumhurbaşkanı yemin töreni üzerinden olmuş ama aynı toplantıda Sayın Akşener ne Bahçeli’nin elini öpen Arkaz’a ne elini sıkan Koray Aydın’a veya başka birilerine “Ya ilkelerimize uyarsınız ya da gidersiniz!” mealinde cümleler kurmamış!”