İddianame'den kan dondurucu ifadeler: Tecavüzlerin kaydı alındı

İddianame'den kan dondurucu ifadeler: Tecavüzlerin kaydı alındı

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik hazırlanan iddianameden kan dondurucu detaylar paylaşıldı

Silahlı suç örgütü kurup yönetme, taciz, tecavüz ve hürriyetten yoksun bırakma gibi onlarca suçtan tutuklanan Adnan Oktar ve yandaşlarının yargılamasının başlamasıyla birlikte 171'i tutuklu 226 şüphelinin yer aldığı 3 bin 908 sayfalık iddianamenin detayları ortaya çıktı.

Adnan Oktar ile ilgili detayların da yer aldığı iddianamede Oktar'ın örgütteki tek lider olduğu ve "mehdi" olarak görüldüğü bilgisi verildi. İddianameye göre Oktar'ın İstanbul'a geliş yılı olan 1979'da boğazda yaşanan tanker kazası, müritler tarafından bir mehdiyet alameti olarak görüldü. Harun Yahya takma adını kullanan Adnan Oktar'ın, örgütün sürekli değişerek günümüze kadar gelmesine bilhassa özen gösterdiği belirtilen iddianamede "Yakın zamandaki FETÖ örneğinde olduğu gibi, hakkıyla sınavlara girerek makam ve  mevkilere gelmeye çalışan insanların hakları, soru çalmak vasıtasıyla gasp edilmiş, kendilerine  yakın olmayan insanlar çeşitli iftiralar, sürgünlerle yıldırılmaya, devlet gücü istismar edilerek  operasyonlar gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Söz konusu terör örgütü ideolojik olarak dini  istismar eden terör örgütlerine bariz bir örnek olarak gösterilebilir. Aynı şekilde Hizbullah, El  Kaide, Hilafet Devleti (HD-İCB/AFİD) vs. terör örgütleri de çeşitli örneklerle açıklanarak benzer  özellikleri ortaya konabilir" ifadeleri yer aldı. 

TECAVÜZLER VİDEO KAYDINA ALINMIŞ
İddianamede örgütün üye kazanmak için 'turnike' tabir edilen yöntemi kullandığı bilgisi paylaşıldı. İddianamede konuyla ilgili "Örgüt mensubu olma kıstaslarını taşıyan aralarında bazıları çocuk yaşta olmak üzere kız ve kadınlar, örgütün yakışıklı erkek mensupları tarafından  zengin ve başarılı bir iş adamı imajı çizilerek ikili ilişkiler kurulduğu, dini telkinlerle kandırılıp  cinsel istismar ve tecavüze uğrayan kadınların psikolojileri ve benlikleri kırılıp, iradeleri ellerinden alınarak  örgüte dahil edilmekte, söz konusu tecavüzlerin video kaydına alındığı  hissettirilerek - gösterilerek şantaj yoluyla kopmaların ve şikayetçi olunmasının önüne  geçilmektedir" şeklinde açıklamalara yer verildi.

TURNİKE YÖNTEMİ UYGULANMIŞ 
Ayrıca üyelere şantaj yapılmasıi "Yakın zamandaki FETÖ örneğinde olduğu gibi, hakkıyla sınavlara girerek makam ve  mevkilere gelmeye çalışan insanların hakları, soru çalmak vasıtasıyla gasp edilmiş, kendilerine  yakın olmayan insanlar çeşitli iftiralar, sürgünlerle yıldırılmaya, devlet gücü istismar edilerek  operasyonlar gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Söz konusu terör örgütü ideolojik olarak dini  istismar eden terör örgütlerine bariz bir örnek olarak gösterilebilir. Aynı şekilde Hizbullah, El  Kaide, Hilafet Devleti (HD-İCB/AFİD) vs. terör örgütleri de çeşitli örneklerle açıklanarak benzer  özellikleri ortaya konabilir" şeklinde anlatıldı.