'İHH çalışanıydı, IŞİD’liydi, valilik izniyle Suriye’ye gidiyordu'

'İHH çalışanıydı, IŞİD’liydi, valilik izniyle Suriye’ye gidiyordu'

IŞİD’in Elazığ yapılanması ilişkin davada yargılanan 15 kişiden 5’inin İHH ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Sanık IŞİD’lilerden biri, İHH’nin iktisadi işlerinde çalıştığını ve valiliğin izni ile kamp bölgelerine gittiğini söyledi

IŞİD’in Elazığ yapılanması ilişkin 13’ü tutuklu, 2’si firari toplam 15 sanığın yargılandığı davada, sanıklardan 5’inin İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile bağlantılı olduğu bildirildi.

9 Ekim 2016 tarihinde hazırlanan Elazığ iddianamesindeki kişilerin, bombacı yetiştirme birimi Adıyaman ile Ankara, Suruç Katliamı’nı planlayan Antep hücresiyle yakın ilişkileri ortaya çıkmıştı. Buna göre, Ankara organizasyonu içinde yer alan Antep Grubu üyeleri Erman Ekici ve Burak Ormanoğlu’yla birlikte Adıyaman Dokumacılar Grubu kurucusu Mustafa Dokumacı ve 10 Ekim Ankara Katliamı’nı gerçekleştiren intihar saldırganı Yunus Emre Alagöz’ün dahi teknik takipte olduğu anlaşılmıştı.

Artı Gerçek’in haberine göre, iddianame, ekleri ve tapeler Elazığ’da örgütlenen IŞİD’lilerin İHH ile içli dışlı olduğunu da gösterdi.

ANTEP YAPILANMASINI KOPYALADILAR

Haberde, halen kayıp olan ve Suriye’de öldüğü düşünülen Kürşat Akçicek’in kurduğu Elazığ IŞİD Grubunun, El-Aziz Müslüman Gençler Derneği ve Ab-ı Hayat Vakfı üzerinden örgütlenip, Suriye’ye militan gönderdiği belirtildi.

İddianameye göre, oğlu Suriye’ye militan olarak gönderilen bir baba, IŞİD’lileri arayıp “Eğer çocuğumu bulmazsanız polise giderim, şu dernekleri hemen kapatın, Anteplilerle görüşmeyi kesin, diliniz bile bozulup, onlara benzedi” diye uyardı.

VALİLİK'TEN SURİYE VİZESİ

Elazığ iddianamesinin eklerinde yer alan veriler ise 5 IŞİD’li ile onların yakınlarının İHH ile yakından ilişkili olduğunu ortaya koydu:

Yunus Yıldırım: “…Benim kardeşim Ramazan Yıldırım Suriye’ye yardım için gitmişti. Daha sonra Türkmen Dağı’na gitmiş, orada şehit olmuş. Hatta ben de Valilik izniyle İHH’nin gönüllü çalışanı olarak o bölgede yardım kamplarına gitmekteydim…”

İsa Aydın: “…Ben İHH’nin iktisadi işlerinde çalıyordum. Valiliğin izni ile kamp bölgelerine gidip gelmiştim. Orada biz insani yardımlar yapmıştık…”

Yılmaz Çolpantay ile Gaziantep’e gittiklerini, burada Erman Ekici ve Nusret Yılmaz ile görüşmeler yaptıkları değerlendirilen Zülküf Adam’ın ifadeleri de tutanaklara şöyle yansıdı:

“Gaziantep iline gitmekle ilgili olarak amacımız gezmek ve daha önceden Suriye’deki savaş altındaki vatandaşlar için insani yardım malzemesi götürmekti. Arkadaşlarımızı iade-i ziyaret ettik.”

10 Ekim Ankara Katliamı duruşmasında, inşaatçı olduğu halde, İHH tarafından 1500 kişiye yemek yapmak üzere Suriye’ye kampa gönderildiğini söyleyen Nihat Ürkmez’in Sulh Ceza Hâkimliğinde alınan sorgusunda da şu sözlerin geçtiği belirtildi: “…İHH’ye üye olan Hasan adlı şahsı Suriye ülkesinde Şam Ebu Nur Üniversitesi’nde Arapça eğitimi aldığım sırada tanıdım. Türkiye’ye döndükten sonra da ara ara görüştük. Kendisi halen İHH bünyesinde çalışıyor. 2011’de Suriye’ye de İHH ile yardım malzemesi götürmek amacıyla gittik…”

ŞEHRİN ORTASINDA AÇTIKLARI IŞİD BAYRAĞI BİLE GÖRÜLMEDİ!

Haberde, Elazığ iddianamesine ilginç bilgilerin yansıdığı da belirtildi. IŞİD’lilerin şehirde, Anadolu Gençlik Derneği’nin organize edip Memur-Sen Elazığ Şubesi’nin de katıldığı ‘Mısır’a destek’ mitinginde bir araya geldikleri aktarıldı:

“12.04.2014 saat 13:30 sırasında, Anadolu Gençlik Derneği’nin organize edip Memur-Sen Elazığ Şubesi’nin de bulunduğu Mısır’da 529 kişinin idamını protesto eyleminde IŞİD bayrağı açtıkları…”