İlk kurşun Kahramanmaraş’tan

İlk kurşun Kahramanmaraş’tan

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Valiliği tarafından koordine edilen ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Maraş’ın kurtuluşunun 100.yılı kutlamaları çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik, 1915 olaylarına Kahramanmaraş’tan ışık tuttu.

Programdan önce konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör kurtuluş fitilinin Maraş’tan ateşlendiğini belirterek “Milli mücadelede ilk kurşunu kahraman şehrimizden atılmıştır” dedi.

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Seyit Sertçelik ise, 20. Yüzyılın başında uygulanan Osmanlı Devleti’nin politikalarına değinerek, “Tehcir, haklı gerekçelerle alınan bir karardır. Ermeniler ve onlara arka çıkan büyük güçler, Türk Devleti'ni bölemeyeceklerini bildiklerinden dolayı Müslüman kardeşlerimizle aramıza nifak tohumları sokmak suretiyle Türkiye' de bir devlet kurdurmak istediler. Türkiye' de yaşayan bütün insanların kardeşçe yaşaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

YURT HABER