İlkokulda 'kapanma partisi'ne yetkililerden skandal savunma

İlkokulda 'kapanma partisi'ne yetkililerden skandal savunma

Kız çocuklarının başlarını örtüp ‘kapanma partisi’ düzenleyen ve "Rabbimiz emri", "Kapandım mutluyum", "Haydi sen de yap" gibi yazıların yazıldığı partinin düzenlendiği devlet okulunun yetkilileri, etkinlikten haberleri olmadığını belirterek, öğrencilerden böyle bir talep geldiğini söyledi.

Sosyal medyada cuma günü dolaşıma giren ve bir devlet okulunda kız öğrencilerin başörtü takması üzerine düzenlendiği belirtilen ‘kapanma partisi’ büyük tepki çekmişti. Hürriyet'ten Gülseven Özkan'ın haberine göre öğretmenlerle ilgili bir internet sitesinin Facebook hesabından paylaşılmasıyla ortaya çıkan etkinliği Şanlıurfa’daki Bozova Hacılar Ortaokulu’nda görevli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni G.İ.’nin düzenlediği öğrenildi. Konuyla ilişkin açıklama yapan okul yetkilileri şu bilgileri verdi:

"DENETLEYEMİYORUZ"

“Okul yönetiminin böyle bir etkinlikten haberi yok. Öğretmenlerin hepsini aynı anda denetleyemiyoruz. ‘Kapanma partisi’ni cuma günü öğrendik. Bunu düzenleyen öğretmenle telefonda konuştuk, durumu anlattı. Böyle bir etkinlik talebinin öğrencilerden geldiğini söyledi. Herhangi bir zorlama olmamış. Hafta sonu olduğu için herhangi bir inceleme, soruşturma olmadı. Hafta içi okullar açıldığında olayın detaylarını araştıracağız.” 

NE OLMUŞTU?

Başörtülü ve başörtüsüz kız öğrencilerin bulunduğu ve hangi okulda çekildiği belli olmayan fotoğraflar cuma günü sosyal medyada yayıldı. ‘Kapanma partisi’ olarak yorumlanan fotoğraflarda, etkinlik için hazırlanan dövizlerde ‘Kapandım mutluyum’, ‘Şükür ki kapandım’, ‘Haydi sen de kapan’, ‘Ben de artık kapalıyım’, ‘Hamdolsun kapandım’ ifadeleri yer alıyor. 

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da, sosyal medyanın konuştuğu, ‘kapanma partisini’ Meclis gündemine taşıyarak, “Bir öğretmenin sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar, çocukların ağır bir istismarla karşı karşıya olduğunu gösteriyor” dedi.