İlyas Salman'dan polemik yaratacak sözler

İlyas Salman'dan polemik yaratacak sözler

Ünlü Yeşilçam oyuncusu İlyas Salman'ın katıldığı bir radyo programında yeni nesil Türk aktörler hakkında gündem yaratacak sözler kullandı.

Ünlü aktör İlyas Salman açıklamalarda bulundu. Salman, yeni nesil oyuncuları yeterli bulmadığını söyledi. İlyas Salman, Recep İvedik filmine ağır eleştirilerde bulundu.

Günümüz komedyenleri ve oyuncularıyla ilgili görüşünü belirten ünlü aktör İlyas Salman, "Mesela Recep İvedik. Hayatta beş saniye tahammül edemedim seyretmeye. Çünkü gayri ahlaki şeyler yapılıyor. Şahan Gökbakar aktör olamaz" dedi. Yeni nesil oyuncuları eleştiren Salman, şunları söyledi:

"Çağatay Ulusoy, Burak Özçivit ve Engin Altan Düzyatan bu sanatçıları takip etmeye çalışıyorum ama vasat aktörler bunlar. Sınırı geçer geçmez ya da sınırda boğulurlar. Hayat ile akraba değil oynadıkları tiplemeler. Çünkü sanat dediğimiz şey; doğal ve toplumsal olayların belirli bir mantık ve estetik süzgecinden geçirilerek yeniden oluşturulmasıdır. Yani sanatla hayat hısım olmalı. Sanat, hayatın kendisi değildir ama gibisidir. En azından gibisine benzetmek lazım. Biçimsel demokrasi zibidilikleri yaparak, biçimsel komiklikler yaparak sinemayı geliştiremezsiniz, aktör de olamazsınız, faktör olursunuz."

İLYAS SALMAN KİMDİR?

1954 yılında Malatya ilinin Arguvan ilçesi Asar Köyü'nde doğdu.

Malatya Turan Emeksiz Lisesi'nden mezun oldu, konservatuarda eğitim görürken son sınıfta okuldan kovuldu. Oyunculuğa İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda başladı. Uzun yıllar sinema oyunculuğu yaptı. Sinemada köylü tiplemeleri ile tanındı.

Sinema oyunculuğunun yanı sıra yönetmenliğini yaptığı iki sinema filmi bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli tarzda şiirleri ve türkü albümleri bulunmaktadır. 1997-2000 yılları arasında 3 yıl boyunca Ankara Birlik Tiyatrosu'nda sahneye çıkmıştır. Son olarak İleri Yayınları'ndan Hasretim Sansürlüdür isimli şiir kitabı çıkmıştır.

Devrim adında bir kızı, Temmuz Ali adında bir oğlu vardır.

Türksolu adlı dergide yazı yazmaktadır.