'İmam hatipliyiz diye AKP'ye oy vermek zorunda mıyız'

'İmam hatipliyiz diye AKP'ye oy vermek zorunda mıyız'

Gerici Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşe yazısında 23 Haziran seçimi öncesi bir imam hatip lisesini ziyarete giden AKP'lilere öğrencilerin "Biz imam hatipliyiz diye AK Parti’ye oy vermeye mecbur muyuz" yanıtını verdiğini yazdı.

Gerici Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşe yazısında 23 Haziran seçimi öncesi bir imam hatip lisesini ziyarete giden AKP'lilere öğrencilerin "Biz imam hatipliyiz diye AK Parti’ye oy vermeye mecbur muyuz" yanıtını verdiğini yazdı.

Dilipak, bir imam hatip okulunu ziyarete giden AKP'lilerin öğrencilere "Oyunuz Binali Bey'e herhalde" dediklerini ancak beklemedikleri şekilde "Biz imam hatipliyiz diye AK Parti’ye oy vermeye mecbur muyuz, Ekrem beyin duruşu bize çok yakın geliyor" yanıtını aldıklarını ifade etti.

Dilipak'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

"Seçim öncesi, AK Parti ilçeden bir grub İstanbul’da bir Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret eder. İmam Hatip son sınıftaki kız öğrencilerle sohbet ederler. “Oyunuz Binali beye herhalde” deyince aldıkları cevap şu olur: “Biz imam hatipliyiz diye AK Parti’ye oy vermeye mecbur muyuz, Ekrem beyin duruşu bize çok yakın geliyor.” Bizimkiler bunu beklemiyorlardı. Bizim tarlamızı başkaları sürmüştü, köprünün altından çok sular akmıştı. Güzel binalar yaptık ama, dışı birileri kıskandırırken, içi bizi yakıyordu! Bizim İmam-Hatip dernekleri, Vakıfları ‘Deist İlahiyatçı, Meslekçi’(!) beklemiyorlardı. Sahi, ‘biz eskiden eskiden’ ‘İrşad faaliyeti’ diye bir faaliyetimiz vardı değil mi. ‘Tebliğ’e çıkardık.  Şimdi ‘Deistlik’ten şikayet ediyoruz.  Neyse!  Halimiz bu! Şimdi ah-vah’ı bırakıp, takkemizi önümüze koyup düşünmemiz gerek. Tarikat, parti, vakıf, dernek, vakıf, evet şimdi övünme ve dövünme zamanı değil. Çözüm üretmeliyiz, Ne yapacaksak hemen şimdi! Zira yarın çok geç olabilir."