İmamoğlu açıkladı: İşte İBB'nin borcu

İmamoğlu açıkladı: İşte İBB'nin borcu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk TV'de katıldığı yayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk TV'de katıldığı yayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk TV'de Didem Arslan'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında gazeteciler Deniz Zeyrek, Nevzat Çiçek ve Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

BELEDİYENİN BORÇLANMASI
"En doğru sorulardan birisi. İşin özeti Türkiye'de ekonomi.

İstanbul bu konuda kapasitesi en yüksek şehirlerden bir tanesi. Meclis'te sıkıntılar yaşayabileceğimizi biliyoruz. İlk Meclis'te bunu aştık. Borçlanma hakkını verdiler.

Son mecliste "Kullanmadınız niye istiyorsunuz?" dediler.

Bir takvimimiz var. Muazzam bir takvim yönetiyoruz. 2019 bütçesinde gider bütçesi var. 3 milyar liraya yakın aşağıya çektik. 20 milyar liraya kadar indirdiğimizi düşünüyoruz.

Büyükşehirin politikasının doğru yürümediğini tespit ettik. Mali durumlarda en önemli meselelerin başında: Yürümeyen metro hatları

Burada borçlanma ayrı bir kalem. Bunun gibi borçlanmalarımız var.

İBB'NİN NE KADAR BORCU VAR?
İBB'nin tolalde borcu 50 milyar TL'nin üzerinde. Kısa ve orta vadeli borç 30 milyar TL'nin üzerinde. 25 yıla kadar giden borçlar var.

Kendi iştirakine borçlu ama o da borcu. 1 milyar liraya yakın vergi borcu ödemek zorunda kaldık. İştiraklere ödemek zorunda kaldığımız rakam buna dahil değil.

Ben şu an rakamları paylaşıyorum sizinle. Magazinsel bir cevap beklemeyin mühür deyince. Birinci sırada İBB nin yönetimine idari ve mali disiplin getiriyoruz. Toplum "Benim paramla ne yapıyorsun?" diyor."