İmamoğlu: 'Boşlukların neye döndüğünü hepimiz görebiliyoruz'

İmamoğlu: 'Boşlukların neye döndüğünü hepimiz görebiliyoruz'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu canlı yayında İstanbul'daki depremi yorumladı.

İmamoğlu canlı yayında toplanma alnalarıyla ilgili "1999 depreminden sonra çok konuşuldu deprem toplanma alanları. İlk olarak bir tespit yapılmış İstanbul'da. Örneğin 470 büyük alan tespit edilmiş. Ne yazıkki bu büyük toplanma alanlarının sadece 77'si kalmış. Diğerleri yapıya dönüşmüş. Başka fonksiyonlara dönüşmüş. Geçtiğimiz yollarda bu boşlukların neye döndüğünü hepimiz görebiliyoruz" açıklamasını yaptı.

Habertürk canlı yayınına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hepimize tekrar geçmiş olsun. Depremin önemli bir ikaz olduğunu düşünüyorum. Bizim bu ikazı bir fırsata dönüştürme zorunluluğumuz var” dedi.

İmamoğlu, “Bizim önceliğimiz deprem olmalı. Deprem haberini alınca Ankara’ya gidiş için geri döndüm. Yolda şunu düşündüm bizim konuşacağımız konular bunlar. Belki TV’nin meşgul edilmesi gereken ve insanların aydınlanması gereken hususlar kıymetli hocalarımızın İstanbul’u bilinçlenidirmesi gerekiyor. Çoğu zaman günlerimizi başka konularla heba ediyoruz. Deprem denince hocalarımızın bize verdiği bilgiler çok değerli” ifadelerini kullandı.

TOPLANMA ALANLARI 20 YILDA 77’YE DÜŞMÜŞ
İmamoğlu, İstanbul’daki toplanma alanlarıyla ilgili olarak, “Depremi ne zaman yaşayacağımızı bilmiyoruz. İnsanlarımızın yapması gereken ‘ben sağlam bir binada mı oturuyorum’ olmalı. Hepimiz İstanbul’da depremi yaşadık. Çok hızlı unuttuk. Hadi vatandaş unuttu kurumlar da unuttu. Belediyeler unuttu. İstanbul’un yapılaşması başka bir hale dönüştü. 1999 depreminden sonra çok konuşuldu deprem toplanma alanları. İlk olarak bir tespit yapılmış İstanbul’da. Örneğin 470 büyük alan tespit edilmiş. Ne yazıkki bu büyük toplanma alanlarının sadece 77’si kalmış. Diğerleri yapıya dönüşmüş. Başka fonksiyonlara dönüşmüş. Geçtiğimiz yollarda bu boşlukların neye döndüğünü hepimiz görebiliyoruz” şeklinde konuştu