İmamoğlu FETÖ'cü danışman iddialarına yanıt verdi

İmamoğlu FETÖ'cü danışman iddialarına yanıt verdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nda gösterdiği videoda yer alan "İmamoğlu'nun danışmanı FETÖ imamı çıktı" ifadesine sert tepki gösterdi.

Ekrem İmamoğlu, "Bahsi geçen vatandaş (Erkan Karaaslan) benim danışmanım değil. Bahsi geçen vatandaşın hizmet ettiği birçok kamu kurumu var, onlarca bakanlık var, MİT var. 2012'den beri hem AK Parti döneminde hem ben Beylikdüzü Belediye Başkanı'yken de hizmet eden konumdaydı. Verdiği hizmetlerin hepsi kayıtlı" ifadeleriyle cevap verdi.

"BANA KUMPAS KURULMAYA ÇALIŞILDI"

Açıklamalarının devamında Erkan Karaaslan'ın avukatının kendisine suç atmak için bir bakan tarafından İzmir'e davet edildiğini belirten İmamoğlu, "Polemik yaratmamak adına bugüne kadar paylaşmadığım bir şeyi ilk kez açıklayacağım. Sayın Cumhurbaşkanı'na soruyorum: 31 Mart seçiminden birkaç gün önce bahsi geçen Erkan Karaaslan'ın avukatını İzmir'e hangi bakanınız davet etti, hem de bilet alarak? Hâlâ kabinenizde bulunan bu bakan, 'İmamoğlu'na öncelikle FETÖ, yoksa yolsuzluk suçu at, amacımız onları bitirmek' dedi mi, demedi mi? Bu kumpastan, bugün bu yalan ifadeleri kullanan Sayın Cumhurbaşkanı'ın haberi var mı? Onun onayıyla mı yapıldı, yoksa haberi yok mu?" şeklinde konuştu.

"SAMİMİ İFADELERİMİ GERİ ÇEKİYORUM"

Bu iddia ile ilgili çok kızgın olduğunu ifade eden İmamoğlu, "Böyle makamlar böyle yalan ifadeleri nasıl kullanırlar, çok üzüntü içindeyim. Kendisine bir ay önce çok samimi bir mektup yazdım. İstanbul'la ilgili brifing vermek için talebimi ilettim. Ama hâlâ Cumhurbaşkanlığı makamı üzerinden, ona sunulan yalan bilgilerle kumpas devam ediyor. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tüm samimi ifadelerimi artık geri çekiyorum. Gerek kalmadı. Suçladıkları, FETÖ imamı dedikleri şahıs şu an serbest. Mahkemesi görülmüş ve serbest. Böyle bir ifşa olabilir mi?" diye konuştu.