İmamoğlu Halk TV'de beklemede olan dev projeyi açıkladı

İmamoğlu Halk TV'de beklemede olan dev projeyi açıkladı

Ekrem İmamoğlu Halk TV canlı yayınında beklemede olan dev projeyi açıkladı...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de Gürkan Hacır'ın moderatörlüğünde ekrana gelen, Şimdiki Zaman Siyaset programına konuk oldu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin korona ile mücadelede, senkron sorunu yaşadığını aktaran İmamoğlu, "Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak daima mücadelenin içerisindeyiz ancak bir uyuşma sorunumuz var. Bu da bir gerçek. Daha iyi olmalıydı ancak biz şehir ve şehircilik adına vatandaşlarımızın dar gününde yardım eden bir kurum olma adına maksimum özveri ile görevimizi yerine getiriyoruz" dedi.


 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarının devamı şu şekilde: 

"BAKANLIK'TAN VERİ İSTEDİK" 
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bizim elimizde Mezarlık Müdürlüğümüzden gelen veriler var. Biz, güncel açıklanan sayıların fazla olduğunu görünce Bakanlığa konu hakkında yazı yazdık ancak bizim, yani benim belediye başkanı olarak istatistiksel bir tablo ortaya koyacak durumum yok. Bu yüzden Bakanlık'tan veri istedik. Bu mana da bizi bilgilendirin, biz de ona göre yorum yapalım dedik. Bakana telefon açarak konuyu ilettim. Valiliğe de ilettik ancak biz bu konuda henüz bilgi sahibi değiliz." 

"FOTOĞRAF MESELESİNİ MEDYADA DUYDUM" 
"Belediyemize yapı ile ilgili ihbar geldi. Bizim arkadaşlarımız ihbarın ardından harekete geçti ve bölgeye gitti. Ancak ben, oranın Fahrettin Altun beye ait olduğunu medyadan öğrendim. Fahrettin Altun beyi tanımam etmem, bir eve yapılan işlem kişiye göre yapılmaz. Oraya da bir işlem yapıldı .Tesadüftür ki işlem yapıldığı gün, basında yer aldı. Kendileri kabul ettiler ve yıkım yapılacağını söylediler. Arkadaşlarımız bana ilettiler ve tutanak tutulduğunu söylediler. Ceza konusunda benim bir bilgim yok ama ne yapılması gerekiyorsa o yapılmıştır. Ben, medyaya yansıdıktan sonra evin Fahrettin Bey'e ait olduğumu öğrendim." 

"İNSANLAR BAĞIŞ YAPMAYA DEVAM EDİYOR" 
"Bize 13 bine yakın insan, 6-7 saatten bağışta bulundu. 6-7 saatte 7 milyon liranın üzerinde para topladık. Yani, bizim yasal hakkımızı kimse elimizden alamaz. Şu anda bize bağış yapılmıyor mu sanıyorsunuz? Ben fitre dedim. Sadece bize değil, diğer belediyelere de bağış yapıyorlar. Şu anda siz gelip, belediyeye bağışta bulunabilirsiniz. Bunu kabul etme yetkisi belediye başkanına aittir. Hala insanlar bize bağış yapıyor. Bunun adı kampanya değil" 


 
"OLAĞANÜSTÜ MECLİS TALEBİNDE BULUNDUK"
"Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak olağan üstü toplantı talebimizi ilettik. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi gereği Bakanlığın izni gerekiyor. Korona tedbirleri alınıp alınmadığı önemli burada. Bizim bu toplantıyı yapabilecek bir alanımız var. Ben bu toplantının yapılması konusunda olumlu düşünüyorum. Çünkü buna ihtiyacımız var. 25 gündür olumlu cevap alamadık.

Şu anda Ak Parti grubundan bize olumlu yönde bir cevap gelmedi. Toplantıya ihtiyacımız var, neden söyleyeyim. Toplantıda konuşulacak maddelerin hiçbirinin şu anki ihtiyaçlarımız dışında bir durumu yok. Mesela, 60 milyon Euro'ya yakın onaylanmış bir kredimiz var, Meclis onayı olmadığı için Metro hattının finansı ile ilgili. Bugün Türkiye'ye 60 milyon Euro getirmek çok önemli. Bizim 2020 bütçemizde oy birliği ile tüm siyasi partiler dedi ki, 3,4 milyar lira borçlanma yetkiniz var. Hala bu hak bize verilmedi. Bunu talep ediyoruz."

"Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak olağan üstü toplantı talebimizi ilettik. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi gereği Bakanlığın izni gerekiyor. Korona tedbirleri alınıp alınmadığı önemli burada. Bizim bu toplantıyı yapabilecek bir alanımız var. Ben bu toplantının yapılması konusunda olumlu düşünüyorum. Çünkü buna ihtiyacımız var. 25 gündür olumlu cevap alamadık. Şu anda Ak Parti grubundan bize olumlu yönde bir cevap gelmedi.

Toplantıya ihtiyacımız var, neden söyleyeyim. Toplantıda konuşulacak maddelerin hiçbirinin şu anki ihtiyaçlarımız dışında bir durumu yok. Mesela, 60 milyon Euro'ya yakın onaylanmış bir kredimiz var, Meclis onayı olmadığı için Metro hattının finansı ile ilgili. Bugün Türkiye'ye 60 milyon Euro getirmek çok önemli. Bizim 2020 bütçemizde oy birliği ile tüm siyasi partiler dedi ki, 3,4 milyar lira borçlanma yetkiniz var. Hala bu hak bize verilmedi. Bunu talep ediyoruz." 

Gerçekgündem