İmamoğlu İBB istifalarıyla ilgili konuştu: Madem istifa ettiniz...

İmamoğlu İBB istifalarıyla ilgili konuştu: Madem istifa ettiniz...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski İBB Genel Sekreteri Tuğrul Erkin'in cenazesinin ardından açıklama yaptı. İmamoğlu, İBB'den istifa eden ancak iştiraklerde görevlerinde devam edenler hakkında "Madem istifa ettiniz, neden orada duruyorsunuz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski İBB Genel Sekreteri Tuğrul Erkin'in cenazesinin ardından açıklama yaptı.

İmamoğlu, İBB'den istifa eden ancak iştiraklerde görevlerinde devam edenler hakkında "Madem istifa ettiniz, neden orada duruyorsunuz" ifadelerini kullandı.

''Belediyenin zararda olduğu ve bütçeyle ilgili sıkıntılar herkesin gündeminde. Önümüzdeki mali takvim neyi gösteriyor? Ne kadar zamanda mali durumu düzeltebilirsiniz?'' sorusu sorulan İmamoğlu, gazetecilere şu yanıtı verdi:

''Bu çok basit, hemen hızlıca yol alabileceğiniz bir takvim değil. Elbette ki kısa, orta ve uzun vadeli planlarımız olacak. Bu plan ve tasarruflarımızı vatandaşımızla paylaşacağız. Esas olan, ilk başta israfı engelleyen ve tasarrufu önceleyen, yanı sıra gelirleri arttıran bir ekonomik düzen. Şu anda bu tanımları yapabiliriz. 10 gün içinde tespitlerle beraber mali tabloyu size sunma şansımız yok. İBB'ye bütünüyle baktığımızda, konuştuğumuz bütçe aslında İBB'nin kurumsal bütçesi. Bir de İştiraklerinin bütçesi var. Onlara henüz hakim değiliz. Henüz genel kurullar yapılmadı. Çağrılarımız var. Orada da bir kısım el frenleri görüyoruz. Bugün ve yarın onlarla da toplantılarımız var. Hızlı bir şekilde genel kurul yapılıp oraya da ekip arkadaşlarımızla girdikten sonra bütçeyi netleştirme şansımız olacak. Umuyorum hızla hareket edeceğiz. İstifa eden genel sekreter ve yardımcılarının İştiraklerde görevleri var. Madem istifa ettiniz, neden orada duruyorsunuz. İnsanlar, iştiraklerdeki yönetimden de İBB yönetiminden de bize hesap soracak. Şu an itibariyle bizim hızlıca iştiraklere hakim olmamız lazım. Umuyorum yanlışlarından dönerler. Sürece bütünüyle hakim olduktan sonra ekonomik vizyonumuzu bütünüyle sizinle paylaşacağız. Hem de hızlıca aldığımız ilk tedbirleri paylaşacağız. Varsa somut tespitlerimiz, size onları da sunacağız.''

İmamoğlu, bu kişilerin istifa etmemekte direnmeleri durumunda ne yapacağı sorusunu ise 'Tabii birtakım uygulamalar, imkanlar var. Onları devreye sokacağız. Yasal süreleri göze alırsak 40-45 günü buluyor. Biz İstanbul'un ve İştiraklerin o kadar zaman kaybına asla tahammülü olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla hızlıca bütün yönetimi ele almamız gerekiyor'' şeklinde yanıtladı.