İmamoğlu kesin konuştu: Orası İstanbul halkınındır

İmamoğlu kesin konuştu: Orası İstanbul halkınındır

İBB Başkanı İmamoğlu, Ulaştırma Bakanlığı’nın Haydarpaşa ve Sirkeci Garı için yapılan ihaleye İBB’nin girmesini istememesiyle ilgili, Bedeli ne olursa olsun orası İstanbul halkınındır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu '4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü' kapsamında, İBB Hayvan Aşılama ve Tedavi Ünitesi‘ni ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihaleleri hakkında sorulan soruya şu cevabı verdi: "Her tüzel kişiliğin bu ihaleye iştirak hakkı var. Biz bugün ihaleye kabul edildik. İhaleyi almak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Pazarlığa dahil olacağız. Haydarpaşa ve Sirkeci için kararlığımızı göstereceğiz. İBB ihaleye girer giremez açıklama yapan ve bizi tehdit eden Devlet Demir Yolları sorumlularının motivasyonunu anlamadım. Bunu Ulaştırma Bakanı'nın sorması lazım. Kamunun en değerli noktasının yine kamunun olması için gerekeni yapacağız. Buraların 16 milyon insana hizmet edecek hale getirmek için çalışacağız. Bedeli ne olursa olsun orası İstanbul halkınındır" dedi.