İmamoğlu'ndan 1 Mayıs kararı

İmamoğlu'ndan 1 Mayıs kararı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 Mayıs'a katılmak isteyen işçilere yardımcı olacağını söyledi.

Fatih Zeyrek'te İtfaiye Daire Başkanlığı'na giden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, itfaiye memuru onbaşı Taner Çebi'nin ölümünün birinci yılında düzenlenen anmaya katıldı.

Anmada basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan İmamoğlu, "Ben her 1 Mayıs öncesinde çalışanlarımla buluşurum. Saraçhane'ye davet edeceğiz, onların emeklerine duyduğum saygıyı anlatacağım. Aynı zamanda onlara sorumluluklarını hatırlatacağım. Çünkü 16 milyon insana hizmet ediyorlar. Belediyede çalışmak kutsal bir iş. İnsana hizmet ediyorsunuz. Her iş kutsal iş. Ama bunun farklı bir yönü var. Onu hatırlatacağım" diyerek, belediye işçilerinin kutsal olduğunu ifade etti. 

"Duyduğum saygıyı, minneti ve aynı zamanda onların haklarını koruyacağımı söyleyeceğim. Burada buluşacağız. Tabii ben 1 Mayıs'ta alana gidip orada emeğin bayramın tadını almış birisiyim" diyen İmamoğlu, açıklamalarında "Gerçekten bir bayram. Her şey var. Eleştiri de olacak. Aynı zamanda bir kutlama da var. Oraya katılacağım. Ve oradaki çalışanların emekçilerin bayramını kutlayacağım. Tabii ki buradaki çalışanlarımıza da '1 Mayıs'a gitmek isteyenlere buyursun yardımcı olayım, gidin' diyeceğim. Kendi takdirleri. Emeğin bayramı güzeldir. Emeğin kutsallığını kutlamak da güzeldir" ifadelerine yer verdi.