İmamoğlu'ndan açıklama: Alarm durumuna geçtik

İmamoğlu'ndan açıklama: Alarm durumuna geçtik

İstanbul'da meydana gelen deprem sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM'a gitti. İmamoğlu, "Yapıların sürece hazır gelmesi önemli. İnsanlara yapılar zarar veriyor, çok hızlı hareket etmeliyiz" dedi.

İstanbul'da meydana gelen şiddetli deprem sonrası AKOM'a giden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'un teyakkuz halinde olduğunu, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmadığını bildirdi. İmamoğlu, "İGDAŞ ve İSKİ’de kriz masası kuruldu" dedi.

İmamoğlu şu anda üzüntü duyulacak bir durum olmadığını söyleyerek şunları kaydetti:

“Bütün İstanbul halkına geçmiş olsun. Bugünkü deprem iki cami minaresi dışında önemli bir yıkımın olmadığı bir anı yaşadık. Önemli bir ikaz günüydü. Silivri Büyükçekmece , Beylikdüzü Avcılar hattı boyunca ilçelerimizde bir yıkılma yok. AKOM’dayım, bütün ihbarları kontrol ediyoruz. Olumsuz bir durum yok. İGDAŞ ve İSKİ’de kriz masası kuruldu. Tamamıyla alarm şeklinde bekliyoruz. Ama şu anda üzüntü duyacağımız bir durum yok. Şu bir gerçek 99 yılında depremi yaşadık. Süreçleri orada da hissettik. İstanbul için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Yapıların sürece hazır gelmesi önemli. İnsanlara yapılar zarar veriyor, çok hızlı hareket etmeliyiz. Yüzlerce deprem toplanma alanlarını tespit ettik. Bunları da yakında açıklayacağız. Çok ciddi hazırlıklara ihtiyacımız var. Şükürler olsun ki bugün bir can kaybı yaşamaksızın büyük bir ikaz almış durumdayız.”

İmamoğlu uzmanlarla AKOM’da bir toplantı gerçekleştireceklerini ve bundan sonra bu gecenin nasıl geçirilmesi gerektiğiyle ilgili bir açıklama yapabileceklerini söyledi.