İmamoğlu'nun bir vaadi daha İBB Meclisi'nde kabul edildi!

İmamoğlu'nun bir vaadi daha İBB Meclisi'nde kabul edildi!

İBB Meclisi'nde, '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda kentteki toplu ulaşım hizmetinin ücretsiz verilmesi kararı' oy birliğiyle kabul edildi. Öğrenci aylık mavi kartının 40 liraya indirilmesi de kabul edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, su fiyatlarında konutlarda yüzde 46'ya varan, iş yerlerinde yüzde 10 indirim sağlayan kararı kabul etti.

31 Mart’ta İstanbul seçimini kazanan ancak daha sonra YSK'nın kararı ile mazbatası alınan Ekrem İmamoğlu'nun, öğrencilere aylık kart ücretindeki indirim projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından onaylanarak kabul edildi.

İBB Meclisi, öğrenci aylık kart ücretinin 85 liradan 40 liraya indirilmesini oy birliğiyle kabul etti.

Yine Ekrem İmamoğlu, dini bayramların yanı sıra resmi bayramlarda da ulaşım ücretsiz olması konusunda talimat vermişti. İBB Meclisi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda da İstanbul'da ulaşımın ücretsiz yapılmasını kararlaştırdı.

İmamoğlu, 31 Mart seçimlerinin ardından 17 Nisan’da mazbatasını almış ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı olarak göreve başlamıştı. 6 Mayıs'ta AKP'nin itirazı ile Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul seçimlerini ve İmamoğlu'nun mazbatasını iptal etmişti. YSK İstanbul'da seçimin 23 Haziran'da yenilenmesi kararı almıştı.

SU FİYATLARINDA İNDİRİM KARARI

İstanbul'un seçimiş Belediye Başkanık Ekrem İmamoğlu'nun vaadleri bir bir gerçekleşiyor... İBB Meclisi'nde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramında kentteki toplu ulaşım hizmetinin ücretsiz verilmesi kararının ardından su fiyatlarında indirim sağlayan karar da kabul edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, su fiyatlarında konutlarda yüzde 46'ya varan, iş yerlerinde yüzde 10 indirim sağlayan kararı kabul etti.

NE OLMUŞTU?

Ekrem İmamoğlu 15 günlük başkanlığı sırasında, 85 TL'lik aylık öğrenci kart bedelinin 50 TL'ye düşürülmesi için talimat vermişti. Ayrıca İmamoğlu, 0-4 yaş arasındaki bebeklerin annelerine ve 12 yaşına kadar çocuklara toplu taşımayı ücretsiz yapmak için talimatları da vermişti. Bunun yanı sıra dini ve milli bayramlarda da ulaşım ücretsiz olacaktı. İmamoğlu, İstanbul'daki su ücretlerini de yüzde 40 ila 50 oranında indirim uygulama kararı almıştı.

İmamoğlu, Ramazan ayında da pideye zam yapmamış ve Halk Ekmek'te 300 gram pidenin 1 TL'den satışı için karar almıştı.

İmamoğlu'nun aylık öğrenci karşıtını 85 TL'den 50 TL'ye düşürülmesine, İBB Meclisi'ndeki AKP grubundan tepki gelmişti. İBB Meclis kürsünden konuşma yapan AKP’nin İBB Meclis üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz, İmamoğlu’nun bu vaadini, “İktisat, hesap bilmediğiniz için böyle seçim döneminde bu kampanyaları anlatıyorsunuz” sözleriyle eleştirmişti. AKP'li Gürbüz sözlerinin devamında, “Biz AK Parti Grubu olarak sayın başkanımızın vermiş olduğu sözü 50 TL değil, önümüzdeki Mayıs Meclis’in de 40 TL olarak bu Meclis’e getireceğimizi buradan ifade ediyorum” demişti.

İmamoğlu’nun ulaşımdaki indirim talimatına sonrasında AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım ve İBB AKP Grubu da destek vermişti.