'İmamoğlu özür dilemeli' açıklamasına CHP'den yanıt

'İmamoğlu özür dilemeli' açıklamasına CHP'den yanıt

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un İmamoğlu'nun deprem toplantısına çağrılmadığı yönündeki tartışmalara ilişkin olarak söylediği 'İstanbul halkından özür dilemelidir' açıklamasına CHP'den yanıt geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak "25 yıldır İstanbul'u yönetenler İstanbul'da ne yapıldığının konuşulmasını istemiyorlar" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bugün yaptığı açıklamada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun deprem toplantısına çağrıldığını ama katılmadığını ve İstanbul halkından özür dilemesi gerektiğini söyledi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak Muş'un bugünkü açıklamalarına yanıt verdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztrak şunları söyledi:

Bugün tartışılması gereken konuları konuşamıyoruz. 25 yıldır İstanbul'u yönetenler İstanbul'da ne yapıldığının konuşulmasını istemiyorlar. Biz de devletten geliyoruz. Ne olursa olsun tarih bildirilir. Ya yukarılara yaranmak için bir şeyler yapılmıyor ya da İstanbul ile ilgili olarak, deprem paralarının nerelere kullanıldığının da gizlemeye dönük bir çaba içindeler. Sizin döneminizde yapılan okullar da hasar görmüş.

Hem Valinin hem de Cumhurbaşkanı yardımcısının seçilmiş belediye başkanı ile uğraşan bu çabalarını anlamakta zorluk çekiyoruz. Seçim bitti, zaman iş yapma zamanı.