'İmamoğlu Vali'ye it dedi' provokasyonunun arkasındakiler ortaya çıktı

'İmamoğlu Vali'ye it dedi' provokasyonunun arkasındakiler ortaya çıktı

İmamoğlu'nun sözlerini "Valiye it dedi" şeklinde montajlayan grup teşhir oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yaklaştıkça yarış kızışıyor. Ancak seçim yarışını provokasyon ortamına çevirenler de var.

Bir süre önce Karadeniz gezisine çıkan Ekrem İmamoğlu'nun, havaalanında VIP'den geçmesine izin verilmemiş, olay tartışma yaratmıştı.

Hükümet medyası Ekrem İmamoğlu'nun Vali'ye hakaret ettiği iddiasını ortaya atarken, çıkan görüntüler bu durumu yalanlıyordu. İmamoğlu'nun valiye hakaret etmeden ortamı terk ettiği görülüyordu.

Ancak burada dikkat çeken bir nokta daha var. İmamoğlu'nun "Vali'ye gitti deyin, aynen Vali'ye İmamoğlu gitti deyin" şeklindeki sözleri altyazı montajıyla "valiye it dedi" ifadeleriyle servis edildi. Peki, bu provokasyonu kim yaptı? 

OdaTV'nin haberine göre sosyal medyada araştırma yapınca bu montaj videoyu yayan hesabın "Yekvücut"isimli hesap olduğu ortaya çıkıyor. Peki, bu trol hesabı kim yönetiyor? Sayfasına girildiğinde "Yekvücut bir Bosphorus Global projesidir" ifadesi dikkat çekiyor. Bosphorus Global ne mi? Pelikancılar denilen ve seçim boyunca yalan haberlerle ülkeyi karıştırarak provokasyon ortamı yaratmaya çalışan grubun merkezi.