İmamoğlu’na Berlin’de onur ödülü

İmamoğlu’na Berlin’de onur ödülü

İmamoğlu, Berlin Belediye Başkanı Michael Müller ile birlikte 2019 yılı onur ödülüne layık görüldü.

İmamoğlu, görüşmenin ardından, eşi Dilek İmamoğlu ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile birlikte, Almanya Türk Dostluk Federasyonu (ATDF) Kybele Dostluk Ödülü Töreni’ne katıldı.  İmamoğlu, Berlin Belediye Başkanı Michael Müller ile birlikte 2019 yılı onur ödülüne layık görüldü.

Törende verilen 2 onur ödülünün sahipleri ise İmamoğlu ve Berlin’e hükümet eden Belediye Bas¸kanı Michael Müller oldu. Müller, ödülünü Sendan’ın elinden alırken, İmamoğlu’na ödülünü eski Federal Almanya Cumhurbas¸kanı Christian Wulff verdi.

Ödülünü Wulff’ın elinden alan İmamoğlu, kardeş şehir Berlin’de olmaktan ve ödül almaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

“30 yıl önce kardeşlik imzasını atanlara teşekkür ediyorum” diyen İmamoğlu, “Bundan sonra çok daha gayretli, çok daha etkin bir kardeşlik yaşayacağımız konusunda da hem İstanbul’a hem de bütün Berlin halkına ve elbette ki buradaki soydaşlarımıza müjdelemek istiyorum. Çok coşkulu ve çok iletişim gücü yüksek, aynı zamanda da bir o kadar faydalı bir dönemi, İstanbul’a ve Berlin’e hep beraber yaşatacağız” dedi.

Wulff’ın 31 Mart seçimlerinden sonraki İBB Başkanlığı döneminde kendisine yaptığı ziyaretin çok anlamlı olduğunu kaydeden İmamoğlu, “Bu ziyaretle, demokrasiye olan inancını ortaya koydu. Bu, benim hayatım boyunca hiç unutmayacağım bir ziyaretti. Ama ikinci ziyareti de mutlaka isteyeceğim. Çünkü oy farkı, ikinci seçimde 13 binden, 800 bine çıktı” dedi.

Büyük bir inançla yola çıktıklarını vurgulayan İmamoğlu, “Tümüyle iyiliğin, iyi sözlerin, güzel cümlelerin, pozitif hareketlerin kazanacağına olan inancımla hareket ettim. Hiçbir gün de vazgeçmedim. Tek bir gün dilimi bozmadan, asla da bozmayacağım, bazen kaşlarım çatıktı, ama hiçbir zaman kalbimde hiç kimseye karşı, bir kötü düşünce hissetmeden yol yürüdüm. Çünkü dünyada en çok ihtiyaç duyulan şeyin ‘iyilik’ olduğunu, iyi insan olmam gerektiğini her zaman hatırlayarak yol yürüyorum” diye konuştu.