İmar barışı tanıtım, afiş ve ofisleri için 2 milyon tl harcandı

İmar barışı tanıtım, afiş ve ofisleri için 2 milyon tl harcandı

İzmir’i vuran depremin ardından tartışmaları yeniden gündeme gelen İmar Barışı’nın tanıtım, afiş ve ofislerin teknik altyapısının oluşturulması için devletin kasasından 2 milyon TL çıktı.

2018 Haziran’da Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından açılan İmar Barışı Medya ve Tanıtım Hizmet Alımı ihalesini ihaleye tek teklif veren Hg Medya Reklam Ticaret Limited Şirketi kazandı. Bu ihalenin kamuya maliyeti 670 bin 179 TL 33 kuruş oldu. Bu ihalenin ardından Çevre Bakanlığı’na bağlı bir başka kurum olan Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı da İmar Barışı Kitapçığı Basımı ihalesi açtı. Kitapçıklar için de Kalkan Matbacılık Sanayi Ve Tic. Ltd. Şti isimli firma 116 bin TL teklif verdi. İmar Barışı kitapçıklarının kamuya maliyeti ise 151 bin TL oldu. Yine aynı bakanlığa bağlı İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü “İmar Barışı Kapsamında İstanbul İlinde açılacak olan ofislerin teknik alt yapısının oluşturulması projenin halka tanıtımı ve personelin eğitimi hizmeti alımı” ihalesine çıktı. İstanbul genelinde kiralanan binaların da içinde olduğu yapılarda yapılan hazırlıkların işini Ayn Medya İletişim Reklam Organizasyon İnsan Kaynakları Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kazandı. Bu ihalenin maliyeti ise 1 milyon 274 bin 710 TL oldu. Bakanlığın kasasından bu işler için toplamda 2 milyon 95 bin 839 TL 33 kuruş çıktı.

23 MİLYAR GELİR ELDE EDİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2018 yılında getirilen İmar Barışı kapsamında 3 milyonun üzerinde başvuru olduğunu belirtmişti. Kurum, İmar Barışı kapsamında ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapıldığı başvuru sahipleri tarafından beyan edilen yapılar için 08.06.2018 - 28.08.2019 tarihleri arasında toplamda 3 milyon 599 bin 867 adet Yapı Kayıt Belgesi başvurusu yapıldığı bilgisini verdi. Bakan Kurum, toplamda 23 milyar 523 milyon 609 bin 133 TL ödeme gerçekleştirildiğini açıklamıştı.