İnce’den 'Kılıçdaroğlu neden bırakmalı' ve il başkanları açıklaması

İnce’den 'Kılıçdaroğlu neden bırakmalı' ve il başkanları açıklaması

Muharrem İnce, “5 sene sonra Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı'na aday olacak mıdır? Olmayacaktır. İşte bu yüzden bırakmalıdır” dedi. İnce, 59 il başkanının sözde açıklama yaptığını savunarak, “Orada 36-37 il başkanı var” ifadelerini kullandı.

CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, “İyi Parti'nin, Saadet Partisi'nin Ak Parti'nin adayları genel başkan oluyor, ben olmuyorum. Burada bir çift başlılık var. 5 sene sonra Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı'na aday olacak mıdır? Olmayacaktır. İşte bu yüzden bırakmalıdır” dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olmayacaksa, koltuktan ayrılması gerektiğini savunan İnce, ”CHP’nin Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı adayı olmalıdır.  Genel Başkan olursam da Cumhurbaşkanı aday adayı olacağım” ifadelerini kullandı.

"SANDIKTA OYUMUZU ÇALIYORLAR HİKAYESİ..."

‘Sandıkta oyumuzu çalıyorlar hikayesinin’ sona ermesi gerektiğini bildiren İnce, yeni seçilen milletvekillerine, “Parlamento bitmiştir. Sokak mücadelesidir. Değişen duruma göre tüzüğünü demokratikleştirmelidir” diye seslendi.

CHP yönetiminin güvenoyunu kaybettiğini öne süren Muharrem İnce, “Ben 10 gündür hiçbir yerde konuşmadım. İmza nasıl geri çekilir? Hepsini takip edeceğiz. Çekildi nereye gitti, oraya bakacağız” diye konuştu.

Muharrem İnce, “59 il başkanı sözde açıklama yapıyor. Orada 36-37 il başkanı var” dedi.