'İnşallah erken seçim olmaz'

'İnşallah erken seçim olmaz'

Yerel seçimler sonrasında değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, "Binali Yıldırım'ı AK Parti sahada yalnız bıraktı. Özellikle Cumhurbaşkanı nezdinde" ifadelerini kullandı.

Türk milletinin siyasette, aynı karakterleri ve aynı senaryoyu 17 yıldır izlediğine dikkat çeken İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, "İYİ Parti olarak Türk siyasetini değiştirdik. Bizim dahil olmamızla birlikte bambaşka bir resim çıktı ortaya. Bugün milli gelirin yüzde 70'ne sahip şehirler Millet İttifakının elinde, bunda İYİ Parti'nin rolü çok büyük" dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerini Yeniçağ'dan Sümeyra Kırca'ya değerlendirdi. İYİ Parti'nin kurulduğu andan itibaren Türk siyasetinin yönünün değiştiğini vurgulayan Buğra Kavuncu İBB seçimleri ardından Türk milletinin Millet İttifakı'na büyük bir mesuliyet verdiğini söyledi. İYİ Parti'nin bu mesuliyetin altından kalkacak kadrolara sahip olduğuna işaret eden Buğra Kavuncu il teşkilatına şöyle seslendi: "Gelin milletin bize verdiği bu sorumluluğu taşıyabilecek şuurda olalım ve bu şuur içinde parti içinde mücadeleyi en demokratik şekilde yapalım."

Ekrem İmamoğlu'nun 23 Haziran'da büyük bir fark atarak kazanmasını yorumlayan Buğra Kavuncu, AKP'nin kaybetmesinin nedenlerini 4 maddede topladı:

"1. 31 Mart'tan önce Beylikdüzü'nde belediye başkanlığını başarıyla yürütmüş bir Ekrem İmamoğlu vardı. İstanbul'da herkesle kucaklaşmayı başardı ve 31 Mart'ta kazandı. 31 Mart'tan sonra Ekrem İmamoğlu, aynı profilini korudu yanına bir de büyük bir haksızlığa uğramış, mağdur olmuş belediye başkanı sıfatı aldı.

2. İktidar İstanbul'da ne yapacağını anlatmak yerine, 6 Mayıs'da seçimi neden iptal edildiğini anlatmakla geçirdi. Anlatırken daha büyük çuvalladı, çünkü vicdanlara sığmadı bu karar ve iktidarda bunun farkındaydı.

3. Bir panikle terör örgütü liderinden, onun yazdığı mektuptan medet umarak ve o mektup üzerinden daha önce HDP'ye oy vermiş seçmeni etkilemek gibi hiç akla hayale gelmeyecek bir tavır içine girdiler.

4. Binali Yıldırım'ı AK Parti sahada yalnız bıraktı. Özellikle Cumhurbaşkanı nezdinde. Kaybedecekler ve kaybeden Ak Parti ve Cumhurbaşkanı olmasın diye şimdiye kadar ne bir afişte Cumhurbaşkanı vardı, ne de sahada vardı. Son 2 gün sahaya indi. 31 Mart'la kıyasladığınızda Cumhurbaşkanı hiç yoktu."

BİR ZÜBÜK SİYASETİ VAR
İktidarın oportinist (duruma göre davranan) bir yaklaşım sergilediğini belirten Buğra Kavuncu şu ifadeleri kullandı: "Deyim yerindeyse bir zübük siyaseti var. Bir oy uğruna kendi prensiplerine kendi değerlerinden o günü kurtarma pahasına ondan vazgeçme durumuyla karşı karşıyayız. Sayın Genel Başkanımız için 'Kandille sözleşme imzaladılar" dediler. Milletvekillerimiz meclise soru önergesi vermek istediğinde AK Partili bir milletvekili, "Seçim döneminde söylenenleri bu kadar ciddiye almayın" diyor. Seçim sürecinde herşeyi söylemek mübah bunlara göre, kendi temel değerlerinizi kaldırın, iftira, yalan ağzına ne geliyorsa söyle. Bu bir samimiyetsizliktir ikinci vatandaşa yalan söylemektir. Vatandaş bunu karşılıksız bırakmadı."

SAHADA AKTİF OLAN TEK SİYASİ LİDER MERAL AKŞENER'Dİ
Seçim günü provakasyon hazırlığında olanlara karşı İYİ Parti'nin panzehir olduğunu vurgulayan Buğra Kavuncu, "Bu milleti zehirlettirmedik. 39 ilçeyi gezdik biz. İstanbu'da sahada aktif olan tek siyasi liderdi Genel Başkanımız. Günde 4 ilçe gezdi. Bir gün kendisine 'Başkanım çok yoruluyorsunuz, günde 4-5 ilçe çok büyük rağbet var ve yoruluyorsunuz. Bunu 2'ye düşürsek konsolide edelim, bir ilçede hepsini yapalım' dedim. 'Olmaz tek tek tüm ilçeleri gezeceğiz' dedi. Tüm provakasyonlara karşı ilçeleri dolaştı, bunun yerel seçim olduğunu ve tepkinin sandıkta verileceğini ve demokrasi mücüdelesi olduğunu tek tek dolaşarak anlattı" diye konuştu.

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatının verdiği kararların çok yerinde olduğuna değinen Buğra Kavuncu, seçime bir buçuk ay kala 39 ilçede Demokrasi Çadırı kurarak, her bir çadırda bir İYİ Partili milletvekilinin seçim çalışması yürüttüğünü aktardı. Seçime 10 gün kala, Meral Akşener'in önderliğinde kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini belirten Kavuncu, "Milletvekillerimiz, Genel İdare Kurulumuz (GİK), Yüksek İstişare Kurulumuz (YİK) ve diğer illerden il başkanlarımız herkes İstanbul'daydı. Doğru bir planlama ile her birini belli ilçelere dağıttık. Erzurum'dan, Trabzon'dan, Adana'dan gelen teşkilatlarımızın ilçelerin nüfus dağılımına göre hangi ilçeye gideceğini belirledik. Milletvekilinden il başkanına kadar onlar gelmeden hangi ilçede çalışacaklarını planladık. Alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Çok yorulduk. İYİ Parti olarak şöyle bir güzelliği oldu, özellikle ben İstanbul İl Başkanı olarak şöyle keyifliyim. Hem seçim aldık hem de partinin tüm kadrolarını ne kadar arzu etsem de İstanbul'a getiremezdim. Tüm teşkilat buradaydı, partinin birbirine kenetlenmesi açısından da iyi bir vesile oldu" dedi.

VATANDAŞIN İSTEDİĞİ YENİLİĞİ VERDİK
Vatandaşın siyasette değişiklik istediğine işaret eden İYİ Parti İl Başkanı Kavuncu, Millet İttifakı'nın bu değişimin ete kemiğe bürünmüş hali olduğunu vurguladı. Kavuncu ülkenin çıkarı için, siyasetin farklı bir kulvarında yer alan CHP ile bir araya geldiklerini, iki parti de farklı düşünce yapılarına sahip olmalarına rağmen vatandaşın asıl isteklerine cevap vermek için bir araya geldiğini kaydetti. Buğra Kavuncu, "Vatandaşın isteği nedir? Hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı, özgür basın, ekonomik sıkıntılar bunlar hayati derece önemli. 'Sizin hiçbir ideolojik taassubundan daha önemsiz değil! Bizim ciğerimiz yanıyor, ocağımız tütmüyor, adilce yargılanamıyoruz, eğitim sıkıntımız var' diyen vatandaşın görmek istediği resim bu. 'Bırakın bu ideolojik bağnazlıklarınızı sadete gelin' diyorlar. Biz bunu ete kemiğe bürüdük. Dolayısıyla vatandaşın beklediği değişimi Millet İttifakıyla karşıladık, onlar da bize sandıkta karşılığını verdi. Bundan sonra çok büyük mesuliyetlerimiz var" dedi.

İNŞALLAH ERKEN SEÇİM OLMAZ
Çok erken bir seçim öngörmeyen Buğra Kavuncu, İYİ Parti'nin seçim 2023'te olacakmış gibi Millet İttifakı'ndaki belediye başkanlarının başarılı olması için çalışacağını ve İYİ Partili Milletvekillerinin Türkiye'nin sıkıntılarına odaklanacağını dile getirdi. Ülkenin nefes alması gerektiğine belirten Buğra Kavuncu, vatandaşın da artık seçim istemediğini ifade etti.

MİLLETVEKİLİ BELİRLENİRKEN ÖN SEÇİM OLMALI
İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı olarak üye sayısını 2'ye, 3'e katlamak gibi bir hedefleri olduğunu açıklayan Buğra Kavuncu şu ifadeleri kullandı: "Üye konusunda çok ısrarcıyız. Yapılacak kongrelerde üyelerimizin dahliyle tabana yayılmış bir siyaset yapalım istiyoruz. Bir il başkanı olarak İstanbul Milletvekilliği adaylarının belirlenmesi konusunda ön seçimin yapılması ısrarımı muhafaza edeceğim. Üyelerimizin yapacağı ön seçimle milletvekili adaylarımızın belirlenmesinin çok daha doğru olduğunu düşünüyorum. Sayın Genel Başkanımızla ön görüşmemiz oldu. O da bu duruma çok pozitif yaklaştı. Elbette Genel Başkanımızın bir kontenjanı olur ancak üyelerimizin devreye gireceği bir ön seçimle belirlemek partinin tabanda güçlü olması açısından çok önemli, dolayısıyla İYİ Parti içinde siyaset yapmak isteyenler içinde önemli bir konu."