İSİG Meclisi'nden emekçilerin hayatını kaybettiği fabrikanın patronuna ''moral yemeği'' veren MÜSİAD'a tepki

İSİG Meclisi'nden emekçilerin hayatını kaybettiği fabrikanın patronuna ''moral yemeği'' veren MÜSİAD'a tepki

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamada resmi açıklamalara göre; 4 emekçi hayatını kaybetti, 97 emekçi yaralandı, 3 emekçi de hala kayıp. Arama, kurtarma çalışmaları ve incelemeler sürerken MÜSİAD Genel Başkanı ve Şube Başkanları, Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası sahibi olan MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun'a destek vermek için yemek düzenledi.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun’a ait Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda dün patlama meydana geldi. 11 yılda 5. kez yaşanan patlamada resmi açıklamalara göre; 4 emekçi hayatını kaybetti, 97 emekçi yaralandı, 3 emekçi de hala kayıp.

''YİYİN EFENDİLER, YİYİN''

Arama, kurtarma çalışmaları ve incelemeler sürerken MÜSİAD Genel Başkanı ve Şube Başkanları, Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası sahibi olan MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun'a destek vermek için yemek düzenledi.
MÜSİAD Bursa'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, MÜSİAD Başkanları'nın emekçilerin hayatını kaybettiği fabrikanın patronuna destek olmak için ''moral yemeği'' verdiği görüldü.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG Meclisi), emekçilerin ölümünün üzerinden 24 saat geçmeden patrona moral yemeği veren MÜSİAD'a tepki gösterdi. İSİG resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''7 işçi hayatını kaybetti, 118 işçi yaralandı ama onlar; MÜSİAD Genel Başkanı ve Şube Başkanları, Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası sahibi MÜSİAD Şube Başkanı Yaşar Coşkun'a destek vermek üzere Sakarya'ya moral desteğine geldi... Yiyin efendiler yiyin...'' denildi.

İSİG paylaşımının devamında, ''Tepkiler üzerine Müsiad Bursa şubesi ekran görüntüsü aldığımız tweet'i sildi...'' açıklamasını yaptı.

MÜSİAD SAKARYA: DESTEKLERİNİ ESİRGEMEYEN BAŞTA CUMHURBAŞKANIMIZA...

MÜSİAD Sakarya, başkanlarının fabrikasındaki patlamaya ilişkin resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, ''1966'da kurulan ve uluslararası standartlara uygun, ülkemizin en büyük üretim tesislerinden, Başkanımız Yaşar Coşkun'un havai fişek fabrikasında yaşanan elim kaza camiamızı derinden üzmüştür. Hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Bu süreçte yanımızda bulunan ve desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Genel Başkanımıza, Valimize, Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkanlarımıza, AFAD'a, Kızılaya, İtfaiyeye, güvenlik güçlerimize ve dualarını esirgemeyen halkımıza çok teşekkür ederiz.'' denildi.