İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan'a soruşturma yok!

İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan'a soruşturma yok!

Bakan Betül Sayan Kaya hakkındaki sözleri sebebiyle haklarında soruşturma başlatılan Fox TV haber spikeri İsmail Küçükkaya ve Avukat Fidel Okan ifadeye çağrıldığı iddia edilmişti. Avukat Fidel Okan, hakkında 'Resen' soruşturma açıldığı haberlerinin gerçek olmadığı ortaya çıktı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya hakkındaki sözleri sebebiyle yapılan suç duyurusu üzerine Fox TV haber spikeri İsmail Küçükkaya ve Avukat Fidel Okan için soruşturma başlatılmıştı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama ve Basın yoluyla kamu görevlisine hakaret suçlarından" başlatılan soruşturma çerçevesinde gazeteci İsmail Küçükkaya ile Avukat Fiden Okan'ın ifadeye çağrıldığı öğrenildi. 

Fox TV haber sunucusu İsmail Küçükkaya ve Avukat Fidel Okan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi İlyas Kaya'dan 'telefonunda Bylock çıktığı için boşandığını' ileri sürdü. Bu iddia gündeme bomba gibi düştü, Ankara'yı alarma geçirdi. Bunun üzerine Küçükkaya ve Okan'a soruşturma açıldığı açıklandı. Bugün Avukat Okan, hakkında bir soruşturma olmadığını duyurdu.

Soruşturma haberlerinin Anadolu Ajansı'nın uydurma servisiyle yayıldığını söyleyen Okan, "Anadolu Ajansı ve iktidar basınının hakkımda yaptığı Savcılığın 'Resen' soruşturma haberi kesin olarak asılsız çıktı!" dedi ve olayın nasıl yaşandığını anlattı.

Okan'a göre soruşturma haberlerini, savcıyla görüşmesini şöyle anlattı:

1- Kamuoyunun Dikkatine; Anadolu Ajansı ve iktidar basınının hakkımda yaptığı Savcılığın 'Resen' soruşturma haberi kesin olarak asılsız çıktı!

2- Anadolu Ajansının haberine güvenerek savcı hakkında görevi kötüye kullanmaktan HSK’ya şikayet dilekçesini vermeden önce görüşme yaptım!