İsmail Saymaz Davutoğlu krizine ilişkin ilk kez konuştu

İsmail Saymaz Davutoğlu krizine ilişkin ilk kez konuştu

Eski Başbakan Davutoğlu ile gerçekleştirilen röportaj sonrası sonrası RS FM’deki Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki’nin birlikte yaptığı "söylemesibizden" programına son verilmişti. Konuyla ilgili Saymaz, ilk kez Yeniçağ Gazetesi’ne konuştu.

Gazeteci Yavuz Oğhan, geçtiğimiz günlerde kendisine ait YouTube kanalı 'bidebunuizle'de eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu konuk etmiş, Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz ve Karar Gazetesi yazarı Akif Beki ile birlikte gündeme dair önemli sorular sormuştu. Oğhan, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise Sputnik ve RS FM'deki programlarının bitirildiğini duyurdu. Saymaz, RS FM’deki programın son verilmesinin ardından ilk kez Yeniçağ’a konuştu.

İşte Saymaz’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

  • Ben SETA raporuna bakıyorum… SETA raporunda hem radyo programı, hem Yavuz Oğhan’ın programı, hem de Zafer Arapkirli’nin programı hep şikayet konusu oldu. Bizdeki rahatsızlık dün olmadı, önceki gün olmadı, öteden beri hissediliyordu. Ben şunu anlamakta zorlanıyorum, Ahmet Davutoğlu ile röportaj yapmak neden gazetecilik dışı bir faaliyet gibi değerlendirilmek istensin? Gazeteciliğin ta kendisi değil midir? Ahmet Davutoğlu’na görev yaptığı dönemi, Dışişleri Bakanı, Başdanışman olarak neler yaptığını sormak asli gazetecilik faaliyetlerinden biri.

'RUS RADYOSU BİLE BU YÜKÜ TAŞIMAK İSTEMEDİ'

  • Bugüne kadar yapılmamış olmasında bir hata aramak gerekir, yapılmasında değil. Biz de o programı izleyenler görmüştür ki bütün yönleriyle, hatta zaman zaman sert olabilecek ifadelerle sorular sorduk. O da yanıtlar verdi. Aslında bu bir Rus Radyosu’nun işi bile olmamalıydı. Bu Türkiye’de herhangi bir basın kuruluşunun yapması gereken şeydi. Gördük ki Rus Radyosu bile böyle bir yükü taşımak istemedi.

'PROGRAM İÇİN ÇAĞRIDA BULUNAN KANALLAR VAR'

  • Yavuz Oğhan ve Akif Beki ile Youtube’da devam etmeyi hiç konuşmadık. Aslında ana akım medyada durmak taraftarıyım, artık ne kadar ana akım kaldıysa. Bulunduğumuz yerden toplumun bütün kesimine haber üretmek, yorum üretmek gerektiğini düşünüyorum. KRT, Artı, TV5’den gelin programınızı biz de devam ettirin diye çağrıda bulunmuş. Tabi aramızda böyle bir şey henüz konuşmuş değiliz. Ben hala Hürriyet Gazetesi muhabiriyim, dolayısıyla buna tek başıma karar verecek durumda değilim.