İsmet Orhan yazdı: ‘Savulun Kürtler geliyooorrr...’

İsmet Orhan yazdı: ‘Savulun Kürtler geliyooorrr...’

24 Haziran seçim sonuçlarında Kürtlerin oyunun belirleyici olacağı öngörüsüyle birçok kişinin kökeninin Kürtlere dayandığını söylemeye başladıklarını belirten YURT yazarı Orhan, “Cumhurbaşkanımız zaten Emine hanımdan kurtarıyor. Meral Akşener de ‘kökümde Kürtlük var’ dedi. İşin gülünç ve ilginç yanı Kılıçdaroğlu, ‘Aleviyim ve kürdüm’ diye gezerken, Kürtlüğü elinden alınmış haberi yok” dedi.

YURT yazarı İsmet Orhan, “Cumhuriyet tarihinde hiç bu denli önemli seçim olmadı. Çünkü Cumhuriyet ya yoluna devam edecek ya da tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak” dedi. Orhan, bu seçimin, Kürtler için daha da önem arz ettiğini kaydetti.

Orhan, ‘Seçim ve Kürtler’ başlıklı yazısında, Kürtleri için her ne kadar tarihte ‘devletleşemediler’ denilse de, irili ufaklı devlet kurduklarının inkar edilemeyeceğini belirterek, varlıklarını sürdüremeyişlerini, kabile bölünmelerine, baskın millet ve devletlerin oyununa gelmelerine bağladı.

İsmet Orhan, “Yaşadıkları bölgede kendi kendilerine bu kadar eziyet eden ve ettiren başka bir ırk yoktur. Bari bu seçimde birleşin, bir ve birlik olun” ifadelerini kullandı. Orhan, şunları kaydetti:

‘SAVULUN KÜRTLER GELİYOR...’

“24 haziran seçim sonuçlarında Kürtlerin oyu belirleyici olacak ya! Birileri kökeninin Kürtlere dayandığını söylemeye başladı. Meğer neredeyse herkesin soyu sopu kürtmüş.

Cumhurbaşkanımız zaten Emine hanımdan kurtarıyor. Emine hanımın yarısı Arap yarısı da Kürtmüş.

Meral Akşener’i göçmen kızıyım dediği için göçmen bilirdik. Seçim öncesi, benim kökümde Kürtlük var demez mi! Başbakan Binali Yıldırım, Cem Vakfına benim annem Alevi demişti. Şimdi seçim öncesi, ben kürdüm demez mi?

Önümüzdeki günlerde, paşalar, bürokratlar, mafya babaları, Lazlar, Gürcüler, Çerkesler; Kürdüm diye sıraya girerlerse hiç şaşırmam...

İşin gülünç ve ilginç yanı Kemal Kılıçdaroğlu Aleviyim ve Kürdüm diye, Selahattin Demirtaş ise Zazayım ve Kürdüm diye gezerken, Kürtlükleri ellerinden alınmış haberleri yok...

Savulun Kürtler geliyooorrrr....

Not: Yanlış bir bilgiyle yaşıyoruz. Ya Kürtsün ya da Alevisin... Hem Kürt hem de Alevi olunmaz. Olsa olsa sadece uzunca yıllar birlikte yaşanmışlığın dil ve gelenek benzerliği olur...”