İşsiz vatandaş belediye önünde kendisini ateşe verdi! İşte son durumu

İşsiz vatandaş belediye önünde kendisini ateşe verdi! İşte son durumu

Balıkesir'de bir vatandaş işsiz ve borçlu olduğu gerekçesiyle kendini yaktı. Karesi ve Altıeylül Belediyesi'nin bulunduğu binanın önünde kendini yakan vatandaş ambulansla hastaneye kaldırıldı. CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, kendisini yakan vatandaşın kaldırıldığı hastanedeki doktorlar ile görüşerek durumu hakkında açıklama yaptı. Tüm, kendisini belediye önünde ateşe veren Mustafa Birgül'ün hayati tehlikesi olduğunu aktardı.

www.balikesirhaberajansı.com'da yer alan habere göre; Karesi ve Altıeylül Belediyesi'nin bulunduğu binanın önünde kendini yakarak intihar teşebbüs eden kişinin Muhterem Birgül olduğu belirlendi.

Muhterem Birgül'ün işsiz olduğu için belediyeye defalarca iş başvurusunda bulunduğu bu gerçekleşmeyince de belediyenin önünde kenìdini yaktı belirlendi.

"AKP ZULMÜNÜ EZİLENLERİN ÖFKESİ BİTİRECEK!"

Mehmet Tüm konuya ilişkin twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

1- Balıkesir'de Mustafa Birgül adlı bir yurttaşımız kendini yakarak intihar girişiminde bulundu. Yurttaşımız hemen Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktoru Halil Beggi'yle görüştüm

2- Mustafa Birgül'e şu an yanık ünitesinde müdahale ediliyor. İkinci dereceden yüzde 15 yanığı var ve hepsi baş bölgesinde. Hayati tehlikesi sürüyor.

3- Meclis'te kendini yakan işçimizden sonra, şimdi de Balıkesir'de "35 yaşlarında" Mustafa Birgül kendini yaktı. İnsanlar genç yaşında açlığa, yoksulluğa karşı çaresizlikten dolayı kendilerini yakıyor. AKP zulmünü ezilenlerin ve yoksulların öfkesi bitirecek!

BİR VATANDAŞ DA KENDİSİNİ MECLİS'İN ÖNÜNDE YAKMIŞTI

TBMM Dikmen girişinin yaklaşık 50 metre yukarısında bulunan Meclis Hastanesi önüne elindeki benzin bidonuyla gelen 39 yaşındaki S.A. maddi sıkıntılar nedeniyle kendini ateşe vermişti.

İnşaat işçisi olarak çalışan S.A. benzini başından aşağı döktükten sonra çakmağı ateşlemişti. Meclis polislerinin hızlıca müdahale etmesinin ardından S.A.’nın alev alan kıyafetleri söndürülmüştü. Kafasının sol tarafında yanık olduğu belirlenen S.A. olay yerine gelen ambulansla Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış, günlerce hastanede yatmıştı. Bu olayın medyada yer almaması üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tepki göstermişti.