İşsizlik, borç, bunalım: 2 günde 3 intihar

İşsizlik, borç, bunalım: 2 günde 3 intihar

Çorum’da bir süredir işsiz olan 40 yaşındaki Nihat Karaca, bir apartmanın bodrum katında iple kendisini asarak yaşamına son verdi. Sivas'ta maddi sıkıntılardan dolayı bunalımda olduğu iddia edilen 44 yaşındaki özel güvenlik görevlisi Yusuf Yiğit, av tüfeği ile yaşamın son verirken 29 yaşındaki Fikret Güneş dün Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden atlayarak intihar etti.

Çorum’da bir süredir işsiz olan 40 yaşındaki Nihat Karaca, bir apartmanın bodrum katında iple kendisini asarak yaşamına son verdi. Karaca'nın intihar etmeden önce sosyal paylaşım sitesindeki hesabından veda mesajı paylaştığı ortaya çıktı.

Olay, bugün Çorum'un Üçtutlar Mahallesi Aşçılar 16'ncı Sokak'taki apartmanda meydana geldi. İki çocuk babası Nihat Karaca, evinin bulunduğu apartmanın bodrum katında doğalgaz borusuna iple kendini asarak intihar etti. Apartman sakinleri Karaca'yı asılı halde bularak polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ve 112 sağlık ekibinin öldüğünü belirlediği Karaca'nın cenazesi otopsi yapılmak üzere Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Nihat Karaca’nın intihar etmeden önce bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabından, 'Bütün dostlara ne sıkıntınız varsa  sonu huzur olsun, içiniz mutlulukla dolsun, üzüntüleriniz çiçek gibi olsun sevginiz sonsuz olsun. Hoş çakalın' paylaşımda bulunduğu belirlendi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

SİVAS'TA MADDİ SIKINTILARI OLAN GÜVENLİK GÖREVLİSİ İNTİHAR ETTİ

Sivas'ta maddi sıkıntılardan dolayı bunalımda olduğu iddia edilen 44 yaşındaki özel güvenlik görevlisi Yusuf Yiğit, av tüfeği ile yaşamın son verdi. 

Olay, dün akşam saatlerinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde meydana geldi. Kentte faaliyet gösteren özel bir öğrenci yurdunda güvenlik görevlisi olarak çalışan ve akciğer kanseri tedavisi gören, evli ve iki çocuk babası Yusuf Yiğit iddiaya göre maddi sıkıntılar nedeniyle bunalıma girdi. Evde kimsenin olmadığı bir sırada yatağına geçerek av tüfeğini başına dayayan Yiğit, tetiğe bastı. Silah sesini duyan yakınları eve geldiğinde Yiğit'i kanlar içinde bulunca sağlık ekiplerinden yardım istedi. Ağır yaralı olarak Numune Hastanesi'ne kaldırılan Yusuf Yiğit, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak öldü. Yiğit'in cesedi otopsi yapılmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

29 YAŞINDAKİ GENÇ KÖPRÜDEN ATLAYARAK YAŞAMINA SON VERDİ

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden dün akşam atlayan 29 yaşındaki Fikret Güneş’in cesedi sabah saatlerinde Rumelihisarı’nda bulundu. Deniz Polisi ekipleri, dün 21.00 sıralarında yaptıkları aramada, köprüden atlayan şahsı bulamadılar. Sahilde yürüyüş yapanlar, sabah saatlerinde su üzerindeki cesedi gördü. Olay yerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi ekipleri sevk edildi.

Tekneye alınan ceset, saat 10.30 sıralarında kıyıya çıkartıldı. Yapılan incelemede, bulunan cesedin dün akşam Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden atlayan Ordu-Ünye nüfusuna kayıtlı Fikret Güneş olduğunu belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı’nın olay yerinde yaptığı araştırmadan sonra, ceset Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.